• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

Almanya Türk maslahatgüzârı çağırdı

Almanya Türk maslahatgüzârı çağırdı
Almanya Dışişleri Bakanlığı, HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin görüşme yapmak için Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Maslahatgüzârı'nı bakanlığa çağırdı.

Almanya Dışişleri Bakan Bakanı Frank-Walter Steinmeier, HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin görüşme yapmak için Berlin Büyükelçiliği Maslahatgüzârı'nı bakanlığa çağırdı. Bakanlık tarafından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "HDP'li politikacılar ve milletvekillerinin gece vakti tutuklanması Bakanlık nazarında durumu daha ciddi bir boyuta taşımıştır" denildi. 

Açıklamada, Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kendisini savunmasının meşru olduğu, ancak bunun "muhalifleri parmaklıklar ardında atmanın gerekçesi olamayacağı" da belirtildi.

Alman Bakan'dan HDP'ye ziyaret

Almanya Federal Cumhuriyeti Devlet Bakanı Maria Böhmer ise, HDP Meclis grubunu ziyaret etti. Böhmer ve beraberindekileri, HDP Grup Toplantı Salonu'nda HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy ve HDP milletvekillerinden oluşan bir heyet karşıladı.

Ziyarette konuşan Böhmer, Federal Meclis'ten milletvekilleriyle ziyarete geldiğini belirterek, "Özellikle şu anki zor durumunuza ilişkin birtakım bilgiler almayı ümit ediyorum. HDP milletvekillerinin bazılarının gözaltına alındığını duymuş bulunmaktayız. Dolayısıyla sizinle bu konu hakkında da görüşmek istiyoruz ve daha fazla bilgi almayı umut ediyoruz" diye konuştu.

HDP Bingöl Milletvekili Özsoy da bugünün "Türkiye demokrasi tarihinin en karanlık günlerinden birisi olduğunu" öne sürdü. Almanya'dan HDP'ye yapılan bu ziyaretin "bir dayanışma göstergesi olduğunu" belirten Özsoy, ziyaret sebebiyle yabancı heyete teşekkürlerini iletti.

AB büyükelçileri toplandı

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, sabah saatlerinde Türkiye’deki AB ülkeleri büyükelçilerine toplanmaları çağrısında bulunmuştu. Ankara’da bulunan AB Büyükelçileri Avrupa Komisyonu binasında saat 12.00’de bir araya geldi. HDP’li milletvekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin gelişmeleri değerlendiren büyükelçiler, yaklaşık bir buçuk saat süren toplantının ardından komisyon binasından ayrılmadı. Büyükelçiler, başkentlerini gelişmelerle ilgili bilgilendirdi. 

Bozdağ: Alman Başbakanı bize ders veremez

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'ni ziyaretinde Almanya'nın tutumuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Ne Alman Başbakanı ne de Avrupa’nın komiserleri, bize ders verme hakkına sahip değildir. Türkiye’yi yansız, bağımsız, objektif değerlendirdikleri zaman biz her türlü eleştiriye açığız ama terör örgütlerinin lojistiği ile terör örgütlerinin yazdığı raporların altına sadece imza koyarak, Türkiye’yi onların iddiasıyla yanlı, taraflı bir şekilde suçladıkları zaman o raporların bizim gözümüzde zerre kadar saygınlığı yoktur. Türkiye'yi insan hakları ve hukuk devleti prensipleri çerçevesinde başkalarıyla mukayese edenler, önce dönüp kendilerine bakacaklar. Türkiye, bundan sonraki süreçte başka ülkelerdeki hak ihlâllerini, ihlâli yapanların yüzüne söylemeye devam edecektir."

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89