• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 6 °C

'Allah’tan hiç mi korkmuyorlar ki bu katliamı örtmeye çalışıyorlar'

'Allah’tan hiç mi korkmuyorlar ki bu katliamı örtmeye çalışıyorlar'
Roboskîli anneler, Uludere Alt Komisyonu’nun açıkladığı raporu kabul etmediklerini belirttiler.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde, 28 Aralık 2011’de TSK’ye ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu, çoğu çocuk 34 köylünün katledilmesine ilişkin Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Uludere Komisyonunun raporuna tepki sürüyor. Komisyonun katliamı örtbas etmek istediğini belirten aileler, hem çocuklarının katilleri yargılanana kadar mücadele edeceklerini söylediler, hem de vicdan çağrısı yaptılar.

Katliamda yaşamını yitiren Şervan Encü’nün annesi Leyla Encü şunları söyledi; “Bütün çocuklarımızı katlettiler. Paramparça etiller. Katliamdan bu yana faillerin bulunması umuduyla, komisyonun raporunu, Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarını dört gözle bekledik. Bizim gözümüz kulağımız bu rapordaydı. Ondan da bir şey çıkmadı. Biz bu raporu kabul etmiyoruz. Hiç kimsenin bize bunu yapmaya hakkı yok. Ben oğlumu uykudan uyandırmaya kıyamıyordum. Gece yarılarına kadar gözümüze uyku girmiyor. Başımızı yastığa koyamıyoruz. Gece gündüz mezarlarını ziyaret ediyoruz. Gecemiz gündüzümüze karışmış. Erdoğan elini vicdanına koysun. Allah yukarıda. Çocuklarımızı öldürdünüz bari failleri açıklayın. Acımız bir nebze hafiflesin.” 

‘AİHM EL ATSIN’ 

Ölen 34 kişiden biri olan Vedat Encü’nün annesi Mercan Encü ise “Biz bu raporu kabul etmiyoruz. Raporu hazırlayanlar ellerini vicdanlarına koysunlar. Bunlar evlat acısı nedir bilmiyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu rapora el atmasını istiyoruz. Bu raporun üzerindeki gizlilik kararını kaldırılmasını istiyoruz. Komisyondan başka bu raporlara kimse bakamıyor. Bu durumu da kabul etmiyoruz. Biz hiç bir zaman AKP’yi affetmeyeceğiz. Namaz kılıyorlar, Kuran okuyorlar peki Allah’tan hiç mi korkmuyorlar ki bu katliamı örtmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu. 

Katliamda ölen Seyithan Encü’ün ablası Hatun Encü de, AKP hükümetinin olayın üstünü kapatmaya çalıştığını belirterek, “Biz aileler olarak ömrümüzün sonuna kadar adalet arayışımızı sürdüreceğiz. Bizim gözyaşlarımız dinmiyor. Barış nerde? Adalet nerde? Soruyoruz. Erdoğan bir açıklama yapsın. Biz onu Allah’a havale ediyoruz” dedi. 

‘ROBOSKÎ’Yİ UNUTMAYIN’ 

Katliamda yaşamını yitiren Serhat Encü’nün annesi Halime Encü de, “Hiç kimsenin bize bu acıyı yaşatmaya hakkı yoktu. Erdoğan başımıza çok şey getirdi. Hâlâ çocuklarımızın yasını tutuyoruz. Türk annesi de Kürt annesi de gözyaşı dökmesin. Tüm annelere sesleniyorum; Roboskî Katliamı’nı unutmayın dedi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89