• BIST 9524.59
  • Altın 2494.543
  • Dolar 32.5378
  • Euro 34.6868
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

Ali Kırca'nın içinde bir Ertürk Yöndem mi yatıyor?

Ali Kırca'nın içinde bir Ertürk Yöndem mi yatıyor?
Geçtiğimiz geceye damgasını vuran ve Twitter'da tozu dumana katan Siyaset Meydanı konuğundan çok moderatörüyle tartışma konusu oldu.

Ali Kırca'nın BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı konuk ettiği program, Kırca'nın kontolünü kaybettiği anlar nedeniyle sanal alemde büyük tepki topladı.

BDP'ye yönelik ekranlarda uygulanan ambargo Habertürk TV öncülüğünde giderek kırılırken Ali Kırca'yı izleyince "acaba ambargo devam etse daha mı iyi olur" demeden edemedik.

Kırca, Demirtaş'a soru yöneltmekten ziyade tartışmayı ve polemik yapmayı tercih ederken bunu da eline gözüne bulaştırdı. Kürt sorunu denen meselenin çözüldüğünü, ortada bir problem kalmadığını iddia etti, Demirtaş'a PKK'ya "teslim olun" çağrısı yapmasını dayattı red edilince konuğuna stüdyoyu dar etmek istedi, sebep olduğu gerilimi taşıyamayınca "çok siyaset konuştuk biraz da siyaset dışına çıkalım" dedi ve sanki bir magazin konusuymuş gibi bu kez CHP'yi tartışmaya açtı yetmedi futbol ve şikeyi sordu. Demirtaş konuyu futbol-mafya-siyaset üçgeninde izah edince "ama yine siyasete girdiniz" diye sitem etti...

460.jpg

Kırca, mesafe ve seviye kaybı yaşadığı programda tam olarak ne yapmak istedi kimse anlamış değil. BDP Eş Başkanı'nı ekrana çıkartarak aldığı riski mi telafi etmek istedi, gerçekten hala 1993'te mi yaşıyor yoksa içinde bir Ertürk Yöndem mi yatıyor bilmiyoruz. Ancak hem tecrübesinin hem de günümüzün demokratik değerlerinin hayli uzağında kaldığını ve fena halde kaybettiğini görüyoruz.

İŞTE BİR ANDA TT OLAN ALİ KIRCA'TA TWİTTER'DAN GELEN TEPKİLER:

Ali Kırca’nın bir gazeteci gibi değil de tartışmanın tarafı gibi davranması izleyicileri çileden çıkardı ancak Selahattin Demirtaş sabırla hepsine yanıt vererek takdir topladı.

İzleyicilerin Ali Kırca’nın taraflı tutumunu protestosu Twitter’da TT (Trending Topics - Popüler Konu) olmasına neden oldu. İşte o mesajlardan bazıları:

Ali Kırca'nın bu sözde objektif, babacanımsı çokbilmişliği, fena halde itici.

Ali Kırca ezbere bağladı. Demirtaş Olgun adam neyse ki.

"Hâlâ asimilasyon sözcüğünün kullanılması biraz haksızlık olmuyor mu?" diyor Ali Kırca... OHAA.. Şaka gibi :)

Ali Kırca, programcı değil; tartışmacı gibi...

skyturk'te ali kırca sorularıyla selahattin demirtaş'ın sabır taşı olduğunu kanıtlıyor

konuk demirtaş olunca ali kırca gazeteci olduğunu unuttu. bir sus da dinle yahu...

25 dakikadır Demirtaş seni efendiliğini bozmadan tokatlıyor oturduğu yerden, ben utanıyorum burada Ali Kırca, senin yüzün kızarmaz mı hiç?

ali kırca 20 yıl önce susurlukçular devrinde bile daha ileri noktadaydı, hükümetin medyaya yaydığı korku ertürk yöndem çizgisine getirmiş

Ali Kırca sanırım bu akşamki programa gelmeden önce İdris Naim Sahin ile tavla oynayıp kımız icmiş.. Kendisinin Türkçülük gunünü kutluyorum

ali kırca TT oldu, selahattin demirtaş olacak değildi ya? günün kahramanı! idris naim seninle gurur duyuyor:)) hadi bi de takla at bakiim:)

ali kırca bugün kendini bitirmeye mi karar verdi acaba? ya da başka bir dünyaya açılmaya mı? samanyolu'na anchormen mi olacak ne? (Gazeteciler)

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89