• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

Alevilerden Genelkurmay'a çağrı: Gereğini yapın!

Alevilerden Genelkurmay'a çağrı: Gereğini yapın!
Siyasete müdahale belgesinde Alevi düşmanlığını körükleyecek planların da yer aldığını hatırlatan Alevi temsilcileri, Genelkurmay'a çağrıda bulundu: Gereğini yerine getirin...

Alevi temsilcileri, Genelkurmay'a çağrıda bulunurak, gereğini yerine getirilmesini istedi.

Siyasete müdahale belgesinde Alevi düşmanlığını körükleyecek planların da yer aldığını hatırlatan Alevi temsilcileri, Genelkurmay'a çağrıda bulundu: Gereğini yerine getirin...

Islak imzalı orijinal belgenin bulunması ile yeniden tartışmaya başlanan 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı', Alevi Sünni düşmanlığını körüklemeye çalışan planları da gün yüzüne çıkarmıştı. Alevi temsilcileri Genelkurmay'ın belgeyi araştırarak gerçeklerin ortaya çıkarılmasını istedi. Türkiye'de iç ve dış güçlerin yıllardır huzur ve refah ortamının tesisini engellediğini belirten Dünya Ehli Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, aynı tuzakların yine uygulanmak istendiğini söyledi.

Türkiye'nin demokratikleşmesi ve huzur ortamına kavuşması için meselenin örtbas edilmemesini isteyen Altun, "Yeni senaryoların yine aynı merkezden organize edildiği görülüyor. Ama yakayı ele verdiler. Ordunun içerisindeki bu güçler temizlenmeli. Genelkurmay Başkanı bu meselenin üzerine giderek tarihi sorumluluğunu yerine getirmeli" diye konuştu.

ARTIK DENEYİMLİYİZ

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız ise Aleviler'in Kenan Evren döneminde de birinci iç tehdit unsuru olarak görüldüğünü hatırlattı. Ergenekon'da da Aleviler'e yönelik suikast planlarının ortaya çıkartıldığına işaret eden Balkız, Alevi ve Sünniler'in süreç içersinde deneyim sahibi olduğunu belirtti. Geçmişteki gibi bir kaos ortamının yaratılabileceğine inanmadığını ifade eden Balkız, Genelkurmay'ın titiz bir yargıç şeklinde konuyu araştırarak karanlık hiçbir nokta bırakmaması gerektiğini vurguladı.

ŞAİBELİ BELGELER ÇIKMALI

Aleviler'in böyle bir oyuna gelmeyeceğini savunan bir diğer isim de Gazi Cemevi Başkanı ve Dedesi Veli Gülsoy. Aleviler'in bu tür provokasyonlara gelmeyeceğini dile getiren Gülsoy "Türkiye Cumhuriyeti'nin ayakta kalabilmesi için şaibeli belgeler varsa ortaya çıkması lazım. Kimler bu memleketin yıkımı için uğraşıyorsa onların belgelerinin ortaya çıkmasını istiyoruz" dedi. Gazi Kültür Vakfı eski Başkanı Hıdır Elmas ise "Belgeler hasır altı yapılmadan meydana çıkartılmalı. Bu memleket barış içerisinde yaşamak istiyor" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89