• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 7 °C

Albay mezarı 17 yıl sonra açıldı

Albay mezarı 17 yıl sonra açıldı
Şüpheli bir kazada hayatını kaybeden Eşref Bitlis Paşa'ya yakınlığıyla bilinen Çillioğlu'nun mezarı açıldı.

Şüpheli bir kazada hayatını kaybeden Eşref Bitlis Paşa'ya yakınlığıyla bilinen Çillioğlu'nun mezarı açıldı. 1994'te intihar et tiği öne sürülen albayın oğlu Gökhan Çillioğlu, "Kurşunun sol kulağının üzerinden girdiği söylendi. Cenazeyi gördüm. Kafasının arkasından girmişti." dedi.

Faili meçhul iddiasıyla açılan mezarlara eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Kazım Çillioğlu'nun mezarı da eklendi. 1994 yılında lojmanında ölü bulunduktan sonra dış otopsisi yapılarak 'intihar ettiği' sonucuna varılan Albay Kazım Çillioğlu ile ilgili soruşturma dosyası, oğlu Gökhan Çillioğlu'nun müracaatı üzerine yeniden açılmıştı.

29186

Gökhan Çillioğlu, 2010 yılı sonunda savcılığa başvurarak babasının suikast sonucu öldüğünü ileri sürdü. Ailenin başvurusu üzerine Erzurum'a gönderilen dosyayı inceleyen savcılık, görevsizlik kararı vererek dosyayı Malatya'ya gönderdi. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, olayın yaşandığı tarihte Tunceli Valisi olan Atıl Üzülgen ile birlikte dönemin Cumhuriyet Savcısı, Kurmay Başkanı, Jandarma Bölük Komutanı, Çillioğlu'nun korumaları ve MİT görevlilerinin de aralarında yer aldığı birçok ismin ifadelerine başvurulmuştu. Savcılık ayrıca Çillioğlu'nun otopsi raporunu da inceleyerek kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Düzce'de bulunan mezarının açılmasına karar vermişti.

Dün sabah saatlerinde Kaynaşlı ilçesine bağlı Sarıçökek köyüne gelen Düzce Cumhuriyet Savcılığı'ndan görevliler ile jandarma ve polis ekipleri, 10.30 sıralarında Çillioğlu'nun mezarını açmak için çalışma başlattı. Mezardaki işlemler 16.30'da atamamlandı. Çıkarılan kemikler özel fırçalarla temizlendikten sonra torbalara konularak, incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nun da refakat ettiği çalışmalar sırasında görüntü almaya çalışan basın mensupları jandarma ekipleri tarafından uzaklaştırıldı.

29187

Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu, gazetecilere konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mezarın 17 yıl sonra açılmasının kendilerini umutlandırdığını anlattı. Babasının intihar ettiğine hiçbir zaman inanmadığını anlatan Çillioğlu, soruşturmadan sonuç alınacağına inanıyor. Gökhan Çillioğlu, "Biz davamızda haklıyız. Ailemizin bu konudaki duruşu çok diktir ve bugüne kadar da dik duruşumuzu devam ettirdik. Haklılığımızın ispatına çalışıyoruz. Babamın intihar ettiğine inanmıyorum." diyor. 17 yıldır şüphelerinin hiç bitmediğini anlatan Çillioğlu, her gece rüyasında mezar gördüğünü aktarıyor. Şunları söylüyor: "Babamın intihar ettiği söylendi. Kurşunun da sol kulağının 10 santim üzerinden girdiği belirtildi. Ben o zaman babamın cenazesinin kafa kısmına baktım. Kurşun sol kulaktan değil, kafasının arka kısmından girmişti. Ayrıca, olay yerindeki silah da şüpheli. Merminin de önce bulunamadığı belirtildi. 4 gün sonra kapı pervazında bulunduğu kaydedildi. İntihar eden birinin sıktığı kurşun nasıl kapı pervazına saplanır? 17 yıl önce de müracaat yapmıştım. O zaman soruşturmanın önü bir şekilde tıkandı. Ayrıca benim Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı bir art niyetim yoktur. Şimdi sivil savcılar dosyayı işleme koydu. Şimdi de mezarı açılıyor. Ayrıca hemen hemen her hafta Malatya'ya giderek ifade veriyorum. Onlarca kişinin de ifadesi alındı."

İNTİHAR NOTU DA İNCELEMEYE ALINDI

Bu arada, Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında, intihar olduğu ileri sürülen olayla ilgili tüm detaylar mercek altına alındı. Edinilen bilgilere göre, olayın yaşandığı 1994 yılında Albay Kazım Çillioğlu'nun lojmanına giderek inceleme yapan cumhuriyet savcısının tutanağa geçirdiği tüm detaylar yeniden ele alındı. Olay yerinde inceleme yaptıktan sonra görevsizlik kararı vererek dosyayı Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'na gönderen cumhuriyet savcısının tutanağında yer alan bilgilere göre, 'olay yerinde bulunan kanların kurumaya yüz tuttuğu' ifadesi dikkat çekti. Öte yandan Kazım Çillioğlu tarafından imzalandığı sanılan ''Bu Türklüğün var olma mücadelesidir. Bir an önce ve mutlaka geniş kapsamlı düşünmeliyiz.'' yazısının intihar notu olarak değerlendirildiği öğrenildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89