• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 4 °C

Albay Dursun Çiçek adliyede

Albay Dursun Çiçek adliyede
"İrtica İle Eylem Planı" iddianamesi kapsamında hakkında tutuklama kararı çıkarılan Kurmay Albay Dursun Çiçek adliyeye geldi...

İrtica ile mücadele eylem planı" soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Dursun Çiçek, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi.

“İrtica ile Mücadele Eylem Planı" adlı belgede ıslak imzası olduğu öne sürülen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek hakkında “delilleri gizleme ve değiştirmesi konusunda kuvvetli şüphenin bulunması" gerekçesiyle yakalama emri çıkarıldığı ortaya çıktı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “İrtica ile Mücadele Eylem Planı" iddianamesini kabul etmesinin ardından hazırladığı tensip zaptı avukatlara dağıtıldı.

Mahkeme hazırlandığı tensip tutanağında, “mevcut delil durumu, sanığa silahlı terör örgütüne üye olma, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme suçlarının vasıf ve mahiyeti, dosya içeriği, muhtelif kriminal raporlar ve tanık beyanlarının" dikkate alındığını belirtti. Çiçek’e isnat edilen suçu işlediğine dair kuvvetli şüphe sebeplerinin olması, delilleri gizleme veya değiştirme hususlarında da kuvvetli şüphenin bulunması, Adli kontrol uygulamasının yeterli olmayacağı, atılı suçların CMK 100/3 maddesinde sayılan tutuklamayı gerektirebilecek suçlardan olmasını da dikkate alan Mahkeme, Çiçek hakkında CMK’nın 98/3. maddesi gereğince yakalama emri çıkardı.

ÇİÇEK EN KISA ZAMANDA 13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ’NDE HAZIR EDİLMELİ

Kararda, Çiçek’in mahkeme yargı çerçevesi içerisinde yakalanması durumunda en kısa zamanda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hazır edilmesine, yargı çerçevesi dışında yakalandığı taktirde ise CMK’nın 94. maddesi uyarınca yol tutuklama kararı verilerek en kısa süre içerisinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılmasına da hükmedildi.

BAŞKANIN ŞERHİ

Bu karara karşı oy kullanan Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, gerekçesinde “Ancak sanık Dursun Çiçek, soruşturma aşamasında Cumhuriyet savcılarının talepleri üzerine iki ayrı tarihte nöbetçi hakimler tarafından tutuklanmış, itirazlar üzerine iki defa da nöbetçi mahkemeler tarafından tahliye edilmiştir. Tahliye tarihinden sonra iddianamenin düzenlenmesine kadar soruşturma dosyasına sanık aleyhine herhangi bir bilgi ve belge konulmadığı gibi son gelen raporda da suçlandığı belge üzerindeki parmak izlerinin kendisine ait olmadığı belirtilmiştir dedi.

BAŞKAN: “DELİL YOK ETME, GİZLEME VE DEĞİŞTİRME GİRİŞİMİ YOK"

Mahkeme Başkanı ayrıca “Bu hale göre sanığın tahliye olmasından sonra dosyasına aleyhine olabilecek yeni bir bilgi ve belgenin konulmaması, iddia olunan suçlamalar ve bunlara yönelik deliller, suç vasıflarının değişme ihtimali, sanığın konumu itibari ile delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme yönünde herhangi bir girişiminin tespit edilememesi, devlet memuru olup sabit iş yeri ve ikamet adreslerine sahip olması karşısında kaçma ve saklanma şüphesinin de bulunmadığınıö dikkate aldığını belirterek yakalama kararı çıkarılmasına gerek olmadığı yönünde oy kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89