• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 7 °C

Albay Arif Doğan: 78 kelle aldım

Albay Arif Doğan: 78 kelle aldım
JİTEM’in kurucusu emekli Albay Arif Doğan, yaptığı en önemli operasyonlardan birinde 78 kelle aldığını söyledi.

İkinci Ergenekon davası, 2 aylık aranın ardından dün yeniden görülmeye başladı. Dünkü duruşmada, sağlık görevlilerinin kontrolü altında ambulansla Silivri Cezaevi’ne getirilen tutuksuz sanıklardan JİTEM’in kurucusu emekli Albay Arif Doğan savunma yaptı.

İddianamedeki suçlarla irtibatı olmadığını iddia eden Doğan, JİTEM konusunda şöyle konuştu: “JİTEM benim. Veli paşama (Veli Küçük) devrettiğim Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı’dır. JİTEM benimle vardır. Kozmik yetkileri olan bir subaydım. Harp bilgileri dahi bende mevcuttu. Şimdi devlet beni vatan hainliği ile mi suçluyor?”

Veli Küçük paşamla irtibatta bulunmuşum. Sedat Peker’e ‘reis’ demişim.?Ben istihbaratçıyım. Her konuştuğum suçlu mu demek. Görevim suçlularla irtibata geçmektir.”

Doğan, JİTEM itirafçısı Abdülkadir Aygan’la ilgili olarak da, şunları söyledi: “Biri çıkmış ‘Adamları öldürdük’ falan diyor. Böyle bir şey olamaz. Aygan’ı ben öldürttüm. İsveç’te yaşıyormuş, DNA testi yapılsın, verilecek cezaya razıyım.”

‘78 kelle aldım’

Doğan, yaptığı en büyük operasyonlardan birisi hakkında şu bilgiyi verdi: “Kandil’e yürüyerek giden 21 kişiden biriyim. Yaptığım en büyük operasyonlardan birisi kötü iş yapan bir kadından aldığım bir bilgiye dayalıydı. Allah onu da kurtarsın. Onun verdiği bilgiyle 78 kelle aldım. Sonra beni JİTEM’i kurduğuma kuracağıma pişman ettiler. Biz de sonunda JİTEM’i lağvettik. JİTEM olmasaydı 80 bin asker şehit verilirdi.” Doğan, şöyle devam etti: JİTEM’in arşivi bende. Onlar kahraman gibi savaştılar. JİTEM’de 10 bin kişi vardı. İsimlerini söylesem onları da mı yargılayacaksınız? Onlar 100 kişilik bir gruba 10 kişiyle gidiyorlardı. 10 bin kişiler ama 20’si bir araya gelmez. PKK’nın ölüm bölgesine giren birimdir. Tek bir asker, Türk halkı ölmesin diye ölüme gidiyorlardı.”

Doğan, “Hizbulkontra’yı da ben kurdum. Şimdiki Hizbullah değil. Hüseyin Velioğlu’nun ilk kurduğu teşkilatı ben kurdurttum. Ben herkesten daha iyi mücadele ettim” dedi. Genelkurmay’ın JİTEM’den haberi olmadığını savunan Doğan, Savcı Zekeriya Öz’e verdiği ifadede, “itirafçılarla ilgili söylediği bölümlere ilişkin İbrahim Babat, Hüseyin Tilki ve Ali Ozansoy’un itirafçı olduklarını, bunların çok özel kişiler olduğunu ve TSK’ya PKK’nın ne olduğunu öğrettiklerini” anlattı. Doğan, Hanefi Avcı’nın bu kişileri İstanbul’a getirdiğini ve varlıklı birinin yanında işe soktuğunu öne sürdü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89