• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

AKP'den 'Recep Bey' hamlesi

AKP'den 'Recep Bey' hamlesi
Hükümete yakın bir reklam firması, CHP liderinin sık kullandığı "Atma Recep Din Kardeşiyiz" ve "Recep Bey" sözlerinin kullanım hakkını aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Erdoğan’ı eleştirirken miting meydanlarında sıkça kullandığı “Atma Recep Din Kardeşiyiz” ve “Recep Bey” sözlerinin propaganda malzemesi olarak kullanılmasına ambargo geldi. Hükümete yakınlığı ile bilinen YRD İstanbul Reklamcılık ve Danışmanlık adlı şirket, Türk Patent Enstitüsü’ne yaptığı başvuru ile seçim öncesinde bu sözlerin tüm kullanım haklarını aldı. Böylelikle CHP seçim meydanlarında, billboard’larda ve reklam afişlerinde “Atma Recep Din Kardeşiyiz” ve “Recep Bey” yazılarını kullanamayacak. Ayrıca bu sözlerin yazılı olduğu pankart, poster, takvim, fotoğraf ve çıkartma hazırlanamayacak, bu sözleri içeren internet siteleri kurulamayacak.

Siyaset dünyası, 12 Haziran’da yapılması planlanan genel seçimlere hazırlanırken, AKP ve CHP arasındaki propaganda yarışı da hız kazandı. Radikal'in haberine göre, Hükümet ve ana muhalefet partisi arasındaki kıyasıya rekabetin en önemli alanlarından biri de seçim meydanları ve billboardlar olacak. Her iki parti de siyasi mesajlarını ve programlarını hazırladıkları afişler, pankartlar ve posterlerle seçmene anlatmaya çalışacak.

Öylesine aldık diyelim

Ancak CHP lideri Kılıçdaroğlu kendisi ile adeta özdeşleşen “Atma Recep Din Kardeşiyiz” ve “Recep Bey” sözlerini seçim propagandasında kullanamayacak. Bu sözleri içeren afiş, poster, pankart, çıkartma hazırlanamayacak. Türk Patent Enstitüsü’ne yaptığı 2010/42556 sayılı ve 29.06.20210 tarihli başvuru ile CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun hükümete karşı ağzından düşürmediği sözcükleri kendi ‘tekeline’ alan YRD firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Safiye Oral Cenkci, kendilerini ‘hükümete yakın bir reklam ajansı’ olarak tanımladı. Ancak Cenkci, “Atma Recep Din Kardeşiyiz” ve “Recep Bey” sözlerinin patentini neden aldığına ilişkin bir açıklama yapmak istemediğini söyledi. Cenkci, “Bu sözleri herhangi bir ticari üründe kullanacak mısınız?” sorumuza karşılık, “Bu konuda konuşmak istemiyorum. Öylesine aldık diyelim” dedi. CHP lideri, pek çok konuşmasında “Atma Recep Din Kardeşiyiz” diyerek hükümet politikalarını eleştirmiş, CHP’nin 12 Eylül referandumu çalışmalarında kullandığı şarkıya da ‘Siyasette Recep Bey’ adı verilmişti. Başbakan Erdoğan da Ekim 2010’da ‘Recep Tayyip Erdoğan’ ismini ve isminin baş harflerinden oluşan ‘RTE’ markasını kendi adına tescillemişti.

CHP: Polemiğe girmeyiz

Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili olduğu dönemde verdiği bir soru önergesinde YRD’nin 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’ndan şaibeli bir şekilde iş aldığını iddia etmişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, YRD’nin patent başvuralarına ilişkin, “Haberimiz yoktu. Biz zaten polemik üzerine bir kampanya hazırlamadık” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89