• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 5 °C

Akdamar kilisesine ibadet izni çıktı

Akdamar kilisesine ibadet izni çıktı
Van Valiliği’nin teklifi ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın onayı ile Akdamar Kilisesi’nde yılda bir gün ibadet yapılabilecek.

Kilisede ibadet yapma iznini Ukrayna’nın başkenti Kiev de öğrenen Van Valisi Münir Karaloğlu, Bakan Günay’a teşekkür ederek “Bu karar bölgedeki inanç turizminin gelişmesine çok önemli avantajlar sağlayacaktır” dedi.

Van Valiliği’nin Akdamar Kilisesi ile ilgili 20 Aralık 2009 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru Bakan Günay’ın onayından çıktı. Vali Münir Karaloğlu imzasıyla gönderilen yazıda “İl sınırları içindeki Van Gölü’nün en büyük adası olan Akdamar Adası üzerindeki Akdamar Anıt Müzesi’nde (Akdamar Kilisesi) yılda bir gün ile sınırlı olarak ayin düzenlenmesine izin verilmesi halinde Van’a başta İran olmak üzere Ermenistan, Irak, Azerbaycan ve Gürcistan gibi yakın bölgelerden çok sayıda turist geleceği ve bu turizm hareketliliğinin bölgedeki ekonomik, politik ve sosyal sorunların çözümüne katkı sağlayacağı belirtilmek ve Akdamar Anıt Müzesi’nin İnanç Turizmi kapsamında Eylül ayının ikinci haftasında belirlenecek bir gün ile sınırlı olmak kaydıyla inanç turizmine açılmasını talep ediyoruz” ifadeleri yer almıştı.

Bir günlük ibadet

Talebi inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da bölgedeki inanç turizmine yapacağı katkıyı da göz önünde bulundurarak, kilisede yılda bir kez ayin yapılmasına izin veren kararı onayladı. Günay’ın izin kararı ise Van Valiliği’ne faksla bildirildi. Kültür ve Turizm Bakanı Günay imzasını taşıyan resmi yazıda şu ifadeler yer alıyor. “Söz konusu talep doğrultusunda, İnanç Turizmi kapsamında Van Akdamar Anıt Müzesi’nin (Akdamar Kilisesi) ziyaretçi sirkülasyonuna engel teşkil etmeyecek bir bölümünde, sınırlı sayıda ziyaretçinin katılımıyla, yılda bir kez olmak üzere Eylül ayının ikinci haftasında günü, saati ve süresi Valilikçe belirlenmek kaydıyla dini içerikli etkinlik düzenlenmesine izin verilmesi Bakanlığımızca uygun görülmüştür”

Validen Bakan Günay'a teşekkür

Bakan Günay’ın Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi’nin yılda bir kez ibadete açılması ile ilgili kararını Ukrayna’nın başkenti Kiev de öğrenen Vali Münir Karaloğlu, kararı memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Kilisede ayin yapılması için önemli katkısı olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a teşekkür eden Karaloğlu “Bu karar Van’ın turizm alanında yeni bir destinasyon olması noktasındaki çalışmalara çok önemli bir katkı sunacaktır. Aynı zamanda bölgedeki inanç turizminin gelişmesine çok önemli avantajlar sağlayacaktır. Van halkı olarak Eylül ayının ikinci pazarı olan 12 Eylül’de (bu yıl 12 Eylül’e denk geliyor) yurtiçinden ve yurtdışından gelecek olan misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89