• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 14 °C

Akdamar Kilisesi ayine hazır

Akdamar Kilisesi ayine hazır
Van'da Van Gölü üzerinde bulunan Akdamar Adası'ndaki kilisede Ermeni cemaatinin pazar günü yapacağı ayin için hazırlıklar tamamlandı.

Van'da Van Gölü üzerinde bulunan Akdamar Adası'ndaki kilisede Ermeni cemaatinin pazar günü yapacağı ayin için hazırlıklar tamamlandı. Ada ve kilisede incelemelerde bulunan Van Valisi Münir Karaloğlu, haçın 1.5 ay sonra yerine konulacağını belirterek, gelen misafirlerin en iyi şekilde ağırlanacağını söyledi.

Van'ın Gevaş İlçesi'nde Van Gölü üzerindeki adada bulunan Akdamar Kilisesi'nde (Surp Haç Kilisesi) 19 Eylül pazar günü Ermeni cemaatinin yapacağı tarihi ayin için tüm hazırlıklar tamamlandı. Adaya giden Van Valisi Münir Karaloğlu, kilisede son çalışmalarını yerinde inceledi. Kilisenin ayine hazır olduğunu belirten Vali Karaoğlu, burada ayin yapılmasının kentin turizm ve kültürel değerlerin gelişmesi açısından çok önemle değere sahip olduğunu söyledi. Karaloğlu, Ermeni vatandaşların en iyi şekilde ağırlanacağını ifade ederek, konaklama için 3 bin 500 yatak kapasiteli otel, misafirhanelerin dolduğunu kaydetti.

Vali Karaoğlu, daha sonra adaya sefer yapan teknelerin kaptanlarına kılık kıyafeti ve gelen misafirlerin ağırlanması konusunda uyarılarda bulundu. Akdamar Adası'nda ayin için kurulan sağlık, basın çadırları, kafeterya ve ambulans helikopterde incelemelerde bulunan Karaloğlu, adaya götürülen haçın 1.5 ay sonra yerine konulacağını söyledi.

Van'ın BDP'li Belediye Başkanı Bekir Kaya da ayin için gelecek Ermeni misafirlerin en iyi şekilde ağırlanacağını söyledi.

Kaya, Van halkının her zaman olduğu gibi kente gelecek olan misafirlerin ağırlanması ve yardımcı olunması konusunda üzerine düşeni fazlasıyla yapacağını belirterek, "Yüzyıllardır bu topakların bir zenginliği olan inançlara her zaman saygı gösteren halkımız yine aynı şekilde bu barışçıl ve kardeşlik duygularını gösterecektir" dedi. Kaya, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Özellikle bu ayinin kentimizde yapılıyor olması halklar arasında yeni bir sayfa açacağının göstergesidir. Yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan kardeş halkların böylesi günlerde birbirlerine daha da yakınlaşması oldukça önem arz etmektedir. Ermeni halkının büyük acılar yaşadığı bu topraklara böylesi anlamlı bir günde bir kez daha halkımızla bir araya gelmeleri anlamlı olduğu kadar Van halkının da bir özlemidir. Ayin ile birlikte Van'da yaşayan halkların ve inançların nasıl bir hoşgörü ve barış ortamı içinde yaşadıklarının bir geleneği olarak hissedileceği ve halklar arasında kutsal, hümanist ve insani duyguların zirvede yaşanacağına inanıyorum. Tüm halkımızın şimdiden göstereceği hoşgörü duyguları için teşekkür ediyorum. Ermeni misafirlerimizi en iyi şekilde karşılayacaklarına inanıyor, Bu inançla Ermeni misafirlerimizi hoşgörü kentimiz Van'da misafir etmekten mutlu olduğumuzu belirtiyoruz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89