• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 15 °C

AK Parti'nin 2014 rotasını ne?

AK Parti'nin 2014 rotasını ne?
Gazeteci Taha Akyol, Gül'ün görev süresiyle ilgili tartışmalara Arınç'ın bugün yaptığı açıklama ile nokta koyduğunu açıkladı.

Habertürk’te Akşam Raporu programına katılan gazeteci Taha Akyol, Başbakan Erdoğan’ın 3 dönem sözünde duracağını belirtirken partinin ileri gelenleri için de son dönem olduğunu söyledi.

Erdoğan’ın karizmasının partisinin de üstünde olduğunu ve köşke çıkması halinde yetkilerinin fazla olmasını istemesinin doğal olduğunu söyleyen Akyol, Cumhurbaşkanı’nın yetkilerinin anayasa tarafından belirlendiğine dikkat çekti. Akyol, Cumhurbaşkanı yetkilerini artırmanın bugün için çok kolay olmadığını belirtirken “Kendi partisi yetki artırımına bütünüyle evet dese dahi böyle bir şey mümkün olmaz” dedi.

Akyol, 2014 yılı için, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’na çıkacağı, Gül’ün de bir sonraki seçimde genel başkan olarak seçimlere gireceği, bir yıllık ara dönemde de başbakanlık görevini Arınç’ın yürüteceği senaryosunun başlangıç itibarıyla bugün doğrulandığını savundu.

Başbakan Yardımcısı Arınç’ın Gül ve Erdoğan tarafından ağabey diye hitap ettikleri bir isim olduğuna dikkat çeken Akyol, Arınç’ın bugün bakanlar kurulu toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanlığı kanunun Meclis’te yılbaşından itibaren gündeme getirileceğini ilişkin açıklamasını hatırlattı. Akyol, Cumhurbaşkanı ile ilgili kanun düzenlemesinin 2012 yılı içinde çıkacağını, tüm kanunların da çıktığı yıl uygulanamayacağı gereği Cumhurbaşkanlığı seçiminin de 2012’de olmasının söz konusu olmadığını dile getirdi. Akyol, bugünkü açıklamaların aynı zamanda Gül ve Erdoğan’ın bugün sürdürdükleri görevlerinin 2014 yılı sonuna kadar süreceğinin işareti olduğunu dile getirdi.

2015 yılında Genel Seçim olduğunu hatırlatan Akyol, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2014 yılında olduğunu, Abdullah Gül hariç Erdoğan ve arkadaşlarının da bu son seçimi yaptıklarını belirterek “Tek bir kişinin seçime katılma durumu var o da Abdullah Gül’dür. Başbakanlığa yakışan kişi de Bülent Arınç’tır.” Dedi.

Taha Akyol, Başbakanlık için ismi geçen Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın başbakanlık ihtimallerini de değerlendirdi ve şu tespitlerede bulundu: "Ak parti'de lideklikle ilgili yapılan anketlerin partiyi etkileyeceğini sanmıyorum. Davutoğlu, kendisiyle programlar yaptım. Saygı duyduğum önemli bir bilim adamı ama siyaset bugünden yarına yapılan bir iş değil." dedi. Akyol, AK Parti'nin dağılacağına ilişkin iddiaların gerçekçi olmadığını belirtirken Anavatan'ı dağıtan Demirel gibi bir siyasetçinin bugün için bulunmadığını da sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89