• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 4 °C

AK Parti'den ilk açıklama

AK Parti'den ilk açıklama
Jandarma Genel Komutanı Atilla Işık'ın emekliliğini istemesiyle ilgili olarak AK Parti'den ilk değerlendirme geldi,

Jandarma Genel Komutanı Atilla Işık'ın emekliliğini istemesiyle ilgili olarak AK Parti'den ilk değerlendirme geldi, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Habertürk'e açıklama yaptı. İşte o açıklama: 

"Aslında anormal bir şey yok.Türkiye hukuk devletidir. Kurallar içerisinde bir YAŞ geçirildi.Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanması beklenen Org. Atilla Işık, emekliliğini istemiş. Böyle bir talepte bulunmasını saygıyla karşılamak gerekir. TSK'daki komutanlarımızın hepsi değerlidir. İthal bir komutan getirilmesi düşünülmüyor. Kendi ordumuz içinde tecrübe sahibi komutanlarımız vardır. Bu konuya çözüm bulunacaktır. Yadırgadığım şeyler var. Başbakan'ın Cumhurbaşkanı'nın hukuku aşan, yasaları çiğneyen, anayasayı hiçe sayan bir tutumu olmamıştır. Cumhurbaşkanı Türk ordusunun başkomutanıdır. Başbakan da askeri şurada başkanlık etmiştir. Onlar sorumluluklarını yerine getirmektedir. YAŞ üyeleriyle bir araya gelerek bazı kararlara imza atmışlarsa sorgulanacak bir şey yok. Yasalara aykırılık var mıdır insanlar bunlara bakmalıdır. Org. Hasan Iğsız Paşa da, diğer paşalar da Türk ordusunun değerli paşalarıdır. Org. Atilla Işık Paşa'nın Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanması bekleniyordu. Ama paşa şu anda emekliliğini istediğine göre bu makam boş kalmayacaktır. Türkiye bir hukuk devletidir. Bir pozisyon boşaldığı zaman, emekli olduğu zaman oraya kimin, hangi şartlarda getirileceği yasalarda belirtilmiştir. Bu an için birileri tarafından kriz olarak algılanmamalıdır. Basın yayın kuruluşlarının haberlerinde kriz kelimesi geçiyor. Ben kriz görmüyorum. Hukuk çerçevesinde Türkiye tüm meselelerini aşabilecek bir ülkedir.

Bu soruşturma işleri, yargının işlerini hükümetin inisiyatifi olarak değerlendiriyorsa bu çok ayıp ve yakışıksızdır. Yargının bağımsız kalması gerektiğini söyleyeceksiniz ama hoşunuza gitmeyen bir uygulama geldiğinde hükümetin yargıya müdahale etmediğinden bahsedeceksiniz. Böyle bir çifte standart olabilir mi? Başbakan savcılara "Bunu yapmayın, bu soruşturmayı durdurun" deme yetkisi var mıdır yoktur? Yasama, yürütme ve yargı gibi erklerden bahsediyorsak tutukluları hükümete fatura etmenin anlamı yoktur. Son 2 yıldır subaylarla ilgili olarak mahkemelerin verdiği muhtelif kararlar vardır. Bu zaten devam eden bir süreçtir Bir andıçla ilgili olarak Hasan Iğsız'la ilgili bir karar vermiştir. Bu hükümetin verdiği bir karar değildir. Yargının bağımsızlığından söz ediyorsanız, "Hükümet bunun ardındadır" diyorlar. Bunu yadırgıyorum. Bir komutanla ilgili bir tutuklama emri olduğunda ne yapılacağı yapılmayacağı askeri yasalarda belirtilmiştir. Burada kimseyi itham etmenin bir anlamı yoktur."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89