• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Ak Parti'de bir vekil daha istifa etti

Ak Parti'de bir vekil daha istifa etti
Ak Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen bugün yaptığı basın toplantısında Ak Parti'den istifa ettiğini açıkladı.

AK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, partisinden istifa ettiğini açıkladı. 

İşbilen, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, sözlerine Türkiye'de son zamanlarda herkesin gözü önünde yaşanan hadiseler üzerine üzücü bir karar almak zorunda kaldığını belirterek başladı. 

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın da ifade etti gibi ülkemiz birkaç aydır adeta türbülansa girmiş uçak gibi sallanıyor. Rotasından da çıkmış görünüyor" diyen İşbilen, çare bulmak mecburiyetinde olanların da üzerlerine düşen vazifeyi yapmadığını savundu. 

İşbilen, Başbakan Erdoğan'ın talebi üzerine AK Parti'den milletvekili adayı olduğunu vurgulayarak, milletvekilliği boyunca da ülkenin uzlaşmacı bir siyaset anlayışı ile yönetilmesinden yana olduğunu belirtti. Yalnızca AK Parti değil, tüm siyasi partilerin milletvekilleri ile iyi ilişkiler geliştirdiğini ve kardeşlik duygusu içinde hareket ettiğini kaydeden İşbilen, şunları kaydetti: 

"AK Parti'nin vaatleri olan toplumsal barış, uzlaşma, ortak yaşama, ileri demokrasi söylemlerine rağmen vatan ve milletimizin yükselmesi için çalışan hizmet hareketine ve bu hareketin manevi mimarı olan muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yönelik akıl, insaf, vicdan ve insanlık dışı itham ve hareketler hergün artarak sürüyor. Bu durum yurtiçinde ve yurtdışındaki milyonlarca insanımız gibi bu ülkenin bir vatandaşı olarak beni de derinden yaralıyor. Ben muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'yi 50 yıldır yakinen tanırım. Muhterem Hocaefendi'ye bugün yapılan hakaretleri ömrüm boyunca duymadım." 

AK Parti yöneticilerinin ve milletvekillerinin defalarca Fethullah Gülen'i ABD'de ziyaret ettiğini söyleyen İşbilen, Başbakan Erdoğan'ın da geçen yıl Mayıs ayında ABD'de bulunduğu sırada Gülen ile görüşmek istediğini, ancak bu mümkün olmayınca yerine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ziyareti gerçekleştirdiğini aktardı. "Hocaefendi ile görüştüklerinde bir haşhaşi ile mi görüştüler? Pensilvanya'da gittikleri yer Hasan Sabbah'ın Alamut Kalesi miydi?" diye soran İşbilen, iş ve medya dünyasından da çok sayıda kişinin Gülen'i ziyaret ettiğini bildirdi. 

Gülen'in dünyanın çeşitli ülkelerindeki okullarında binlerce çocuğun eğitim aldığını, bunun büyük bir hizmet olduğunu kaydeden İşbilen, "100 yıllık geçmişi olan bir hizmet hareketine sadece 11 yıllık geçmişi olan bir partinin yetkilisi nasıl 'Biz varsak siz de varsınız. Biz yoksak siz de yoksunuz' diyebilir?" ifadesini kullandı. 

Hizmet hareketinin Allah'ın izni ve milletin desteğiyle yoluna devam edeceğini ifade eden İşbilen, "Devletteki asıl oligarşik, paralel yapıyı gizlemek ve yolsuzluğu örtbas etmek için hizmet hareketine paralel devlet yaftası yapıştırmaya, Allah'ın da izniyle kimsenin gücü yetmeyecektir" ifadesini kullandı. 

Gülen ile son 2 aydır telefonla dahi görüşmediğini aktaran İşbilen, Gülen'in hiç kimseye partisinden istifa etmesi yönünde telkinde bulunmasının söz konusu olmadığını, hatta partilerinde kalmalarını söylediğini aktardı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89