• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Ak Parti: İmralı süreci tıkanmadı

Ak Parti: İmralı süreci tıkanmadı
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, BDP heyetinin veto edilmesinin görüşmelerin tıkandığı anlamına gelmediğini söyledi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, İmralı süreci ile ilgili olarak açıklama yaptı. Çelik şunları kaydetti: 

"İmralı'ya kimin gideceği ile ilgili henüz kesinleşen bir bilgi yok. BDP'lilerden yapılan müracaatlar var. Daha önce BDP'lilere 'çözüme katkı için siz ne diyorsunuz' dediğimizde, 'silahların susması, terör örgütünün silahları bırakması, en azından Türkiye sınırları dışına çıkması gibi meseleler gündeme geldiğinde, BDP'lilerin söylediği şey şuydu; 'Bunun muhatabı biz değiliz. Bunun muhatabı Öcalan'dır' diyorlardı. Sonra Öcalan ile MİT görüşmeler yaptı, orayla ilgili bir süreç başladı. Bu sefer, 'BDP olarak kurumsal olarak biz bunun içinde olmalıyız' dediler. Hani sizinle ilgisi yoktu. 'Bizim olmamız yetmez, DTK' da içinde olsun, KCK' da içinde olsun' dediler. Daha önce bir vesile ile söylemiştim PKK'nın, alfabede ne kadar harf varsa, o kadar yan kolu ve illegal uzantıları var. Hatta biraz ironi kadar, bari evinizde ki hamur mayasını da getirin onuda katalım dedim. Bu işi sulandırmaktır. Bu işi ciddiyetsiz bir tarafa götürmektir.



Sonuç itibarı ile Türkiye'de ki Kürt vatandaşlarımız ile ilgili eksik kalan, olması gereken, yapılması gereken, demokratikleşme ve iyileşme adımları ile ilgili her bir siyasi partinin söz söyleme hakkı vardır, BDP'nin de tabi ki vardır. CHP'nin de vardır, Ak Parti'nin de vardır. En fazla Kürt vatandaşlarımızdan oy alan parti Ak Parti'dir. PKK çizgisinde olmayan Kürt aydınlar var. Onların dediği bizim için çok önemlidir. Çeşitli vesilelerle iktidarımızda bu insanları dinlemiştir. Bir Kürt aydını PKK çizgisinde değilse ya tehdit ediliyor ya da sıkıntılı duruma düşürülmek için özel bir gayret sarf ediliyor. Eğer barış ve demokrasi kelimelerini partinizin adına bulunduruyorsanız. Kimseyi tehdit etmeyeceksiniz. Efelenmeyeceksiniz, silahların gölgesinde siyaset yapmayacaksınız, terörü kutsamayacaksınız, terörü meşru görmeyeceksiniz, kan dökülmesini hiç bir şekilde meşru görmeyeceksiniz. Demokratik değerler toplamında siyaset yapmaya devem edeceksiniz. Onun için İmhalıya kimin gitmesi gerektiği ile ilgili verilecek karar hükümetin kararıdır, Adalet Bakanlığı'nın kararıdır. Şahsen henüz Sayın Ahmet Türk ile veya bir başkası ile ilgili alınmış bir karar olduğunu bilmiyorum." 

PKK'li kadınların öldürülmesi ile ilgili görüşleri sorulan Çelik şunları kaydetti: 

"Birilerinin ikinci kez İmralıya gitmemesi artık hiç gitmeyecek anlamına gelmez. İyi niyetlerle atılan adımlarımız hep sabote edildi. Bu iyilikleri sabote etmesinler. Süreci tıkayıcı olmadık olmayacağız. Habur konusunda da iyi niyetli bir adım attık. PKK şova çevirdi, BDP siyasi propagandaya çevirdi. Kimse bunu sabote etmesin. Herkes söylemlerine ve hareketlerine dikkat etsin. Paris'te ki infazlarla ilgili ilk açıklamaları ben yapmıştım. BDP tarafından gelen salvoları biliyorsunuz. Bu konunun çok daha netleşmesi, berraklaşması gerekiyor. O zamanda bize o akla hayale gelmedik hakaretleri edenlerle o zaman yüz yüze gelmiş olacağız." 

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89