• BIST 9530.47
  • Altın 2476.334
  • Dolar 32.4505
  • Euro 34.7108
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 2 °C

Ahmet Türk: Peygamberimize de, dinimize de sonsuz bir saygımız var

Ahmet Türk: Peygamberimize de, dinimize de sonsuz bir saygımız var
Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Mardin'in Midyat İlçesi'nde bir dizi ziyarette bulundu.

BDP İlçe Başkanlığı'nı ziyareti sırasında konuşan Türk, farklı inançların özgür olduğu; her kimliğin ve her inancın kendisini özgürce ifade ettiği bir dünya ve bir Türkiye hayal ettiklerini dile getirdi. Bir toplumun dilinden, kimliğinden kopması halinde şahsiyetinden de kopacağını savunan Türk, "Biz işte o zaman diyoruz ki, ey Türk kardeşlerim bizi de anlayın. Biz bugün sizin dilinizi, kültürünüzü inkar edersek, siz nasıl bakarsınız? Bunu kabul eder misiniz? Biz de bir halkız. Ama bin yıllık bir geçmiş var, bir tarih var, bu iki halkın kardeşliği var. Bu iki halk birlikte yaşama iradesini göstermiş ama, siz bu halkı ezerek, susturarak, sindirerek, bu halkı yöneteceğinizi söylüyorsunuz. Yanlışlık buradadır. Yanlışlık birlikte yaşamaktan değil, yanlışlık inkar etme politikasındadır" dedi.

"KÜRT SİYASETÇİLER CEZAEVİNDE DURURKEN BUNUN ADI BARIŞ OLMAZ"

Barış iradesini ortaya koyduklarını ve barış kararını verdiklerini anımsatan Türk, bu sürecin diyalogla, Kürt'ün talebini esas alan, Türkiye'nin tüm hassasiyetlerini göz önünde tutan bir mantıkla yürütüldüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

"Önemli olan insanların özgürleşmesidir. Önemli olan herkesin kendisini özgürce ifade etmesidir. Şimdi hükümet bu konuda bir şeyler yapıyor. Aslında Kürtler sonsuz bir kredi de açtı. Yani Kürt cephesinden her türlü samimiyeti gösteren pratik adımlar atılmıştır. Bunları da yaşama geçirmiştir. Şimdi burada gözümüz Türkiye'dedir. Eğer barış diyorsanız, barış bir yerde helalleşmedir. Yeni bir dönemin başlangıcıdır.

10 bine yakın Kürt siyasetçisi cezaevinde dururken ve siz bunları cezaevinde tutuğunuz zaman bunun adı barış olmaz. Yine bugüne kadar özgürlük için mücadele eden insanların önünü; gelip topluma katılabileceği, siyasetin önünü açabileceği bir süreci gerçekleştirmezseniz bunun adı barış olmaz. Bu teslimiyetçi olur. Eğer teslim olsaydı Kürtler bu kadar bedel ödemezdi. Kürtlerin asla ve asla teslim olmaya niyeti yok. Ama kardeşlik esası üzerine gelişen politikaya hazır ve buna niyeti var."

"DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ OLAYLAR PROVOKASYON"

Dicle Üniversitesi'nde meydana gelen olayları bir provokasyon ve süreci bozmaya yönelik bir anlayış olarak gördüklerini belirten Türk, "İşte dört gündür Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi'nde gelişen olayları tamamen bir provokasyon, tamamen süreci bozmaya yönelik bir anlayış olarak görüyoruz. Neymiş? Kutlu Doğum Haftası, Peygamberimiz. Biz herkesten daha fazla Müslümanız. Peygamberimize de, dinimize de sonsuz bir saygımız vardır. Biz kutsal doğum haftasına, kutsal doğum gününe karşı değiliz, asla asla. Ama ne yapıyorlar? Sanki Kürtler bunu kabul etmiyormuş gibi, yalan bir politika ile gençlerimizi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

"BARIŞ OLURSA MHP VE CHP'NİN VARLIK SEBEPLERİ ORTADAN KALKAR"

MHP ve CHP'nin olaylardan beslenen bir parti hüviyetini aşamayan bir yaklaşım içinde olduğuna dikkat çeken Türk, şöyle dedi:

"Tabi ki bu süreçten rahatsız olan kesimler var. MHP ve CHP bugüne kadar sadece olaylar olduğu zaman beslenen bir parti hüviyetini aşamayan bir yaklaşımın içinde olmuşlardır. Eğer bugün barıştan söz ediliyorsa, bir barış projesi ortaya konuluyorsa, onların varlık sebepleri artık ortadan kalkar. O partilere artık halk ihtiyaç duymaz. Bu nedenle bu barış sürecinin karşısında yer alıyorlar. Bu bir gerçektir. Tabi ki biz bu sürecin dengeli işlemesi konusunda çabalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Evet hükümet zaman zaman kamuoyuna kendisine göre mesaj verebilir ama esas beklentileri görerek bir siyaset üretileceği umudunu taşıyoruz. Ulusçu, milliyetçi, ırkçı politikalar yürütülmesinden dolayı rahatsızız. Yoksa Türk halkından, Türk kardeşlerimizden bizim bir rahatsızlığımız yok. Arap kardeşlerimizden bir rahatsızlığımız yok. Farklı inançtaki insanlardan bir rahatsızlığımız yok. Laz'dan, Çerkez'den ve diğerlerinden bir rahatsızlığımız yok. Ama biz diyoruz ki, biz de insanız. Siz nasıl, dilinizi, kültürünüzü, şarkılarınızı, türkülerinizi özlüyorsanız, biz de aynı duygular içindeyiz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89