• BIST 9556.77
  • Altın 2468.864
  • Dolar 32.4455
  • Euro 34.4913
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 7 °C

Ahmet Türk: Pazarlık değil hakkımızı istiyoruz

Ahmet Türk: Pazarlık değil hakkımızı istiyoruz
DTK Eş Genel Başkanı Ahmet Türk süreçten umutlu olduklarını söyledi. ‘Pazarlık yapılıyor’ sözlerine tepki gösterdi.

DTK Eş Genel Başkanı Ahmet Türk süreçten umutlu olduklarını söyledi. ‘Pazarlık yapılıyor’ sözlerine tepki gösteren Türk, “Biz pazarlık yapmıyoruz. İnkar edilen bir halkın hak, hukuk mücadelesini veriyoruz” dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Genel Kurulu başladı. BDP Diyarbakır İl Örgütü Vedat Aydın konferans salonunda başlayan kurul bugün de sürecek. BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, çok sayıda milletvekili ve yüzlerce DTK delegesi katıldı. Kurulun açılış konuşmasını DTK Eş Genel Başkanı Ahmet Türk yaptı. 

Türk, Kürt sorununda yeni bir döneme girildiğini ve Kürt halkının stratejik değişikliklerle süreci karşılamaya hazır olduğunu söyledi. Türk, bundan sonraki sürecin sorumluluğunun demokratik siyaset yapanların omuzlarında olduğunu söyledi. 

BARIŞ İKİ TARAFLI OLUR 

“Süreçten ve Kürt sorununun çözümünden bahsediyorsak bugüne kadar inkar edilen, reddedilen hakkı hukuku tanımayan bir halkın taleplerinin esas alınması gerektiğini herkesin bilmesi gerekir” sözlerini kullanan Türk, “Barış diyorsak iki tarafı olur, ortak bir çalışmayla barış geliştirilebilir” dedi. “Süreci ben tek başıma götürürüm” düşüncesinin eksik ve yanlış olduğuna vurgu yapan Türk, bu tutumun sıkıntılara sebep olacağını belirtti. Türk, “Barıştan, halkların özgür geleceğinden söz edenler bugün sorumluluk almak zorundadır. Bu fırsatı değerlendiremezlerse tarihin ve Kürt halkının huzurunda vebal altında kalacaklar” dedi. 

Sürecin sağlıklı yürüyebilmesi için her türlü katkı sunmaya hazır olduklarını belirten Türk, Öcalan’ın 21 Mart mesajlarıyla samimiyeti ortaya koyduğunu söyledi. Türk, PKK’nin ateşkesini hatırlatarak sıranın hükümete ve devlette olduğunu belirtti. Türk şöyle konuştu: “Bazıları pazarlık yapmayız diyor. Biz de pazarlık yapmıyoruz. İnkar edilen bir halkın haklarını, hukukunu savunuyoruz. Sonuna kadar da savunacağız ve taviz vermeyeceğiz. Bir hakkı elde etmek için verilen mücadelemizi pazarlık olarak gündeme taşımak siyasete yakışmayan bir tavırdır.” Yılların inkarını ortadan kaldırmaya çalıştıklarını söyleyen Türk, “Halkların geleceklerini ortaklaştırabileceği bir Türkiye’yi yaratmak için mücadele ediyoruz” dedi. 

GÜVEN VERMEK GEREKİYOR 

Yüzyıllık sorunların birkaç gün, ay içerisinde çözüme kavuşmayacağını bildiklerini söyleyen Türk, halka güven veren adımların atılması gerektiğini söyledi. Kendi içlerinde ortak çalışma alanlarını büyütmeleri gerektiğini söyleyen Kürt, “Bunu yapamazsak süreçte puslu havayı sevenlerin ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Kendimize güveniyoruz” dedi. 

Kürt halkının önemli sınavlardan geçtiğini belirten Türk “Kimse endişe etmesin. Artık Kürt halkını, hareketini kimse kandıramaz. Hükümet yeni oyunlar peşinde mi diye soranlar olacaktır. Bu oyunlar ihtimal dahilindedir. Bütün bunları hesaplayacağız, kendimizi hep hazır tutacağız.” AKP’nin samimi olup olmadığı tartışmalarına da değinen Türk, “İktidarın samimiyeti bizim için çok da önemli değil. Bizim sorumluluklarımız var bunu nasıl gerçekleştireceğiz bunu tartışmak gerekiyor” dedi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89