• BIST 9350.01
  • Altın 4299.012
  • Dolar 39.3652
  • Euro 45.529
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 18 °C

Ahmet Türk: Paris katliamını İran yapmış olabilir

Ahmet Türk: Paris katliamını İran yapmış olabilir
Mardin Milletvekili Ahmet Türk, Paris'te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'ın öldürülmesiyle ilgili adres olarak İran'ı gösterdi

DTK Eş Genel Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün Paris suikastiyle ilgili olarak "Türkiye'nin Kürt sorununu çözmesi Türkiye'nin bölgede tek güç olmasını sağlar. Bu nedenle bu suikasti İran yapmış olabilir." dedi. 

İmralı'da Öcalan'la görüşen Mardin Milletvekili Ahmet Türk, Paris'te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez öldürülmesiyle ilgili adres olarak İran'ı gösterdi. 

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre, TBMM kulisinde gazetecilerle sohbet eden Türk şunları söyledi: 

"Bu kez ben devlet olduğunu düşünmüyorum. Türkiye'nin bölgede tek başına uluslararası güç olmasını istemeyen uluslararası güçler söz konusu olabilir. Türkiye'nin Kürt sorununu çözmesi Türkiye'nin bölgede tek güç olmasını sağlar. Bu nedenle İran yapmış olabilir. Daha önce de oldu."

Türk'ün ayrıca şunları söylediği bildiriliyor, "Suriye istihbaratı İran istihbaratıyla beraber çalışır. Bu Suriye'nin de işine yarar. Bilgiye göre söylemiyorum ama tahminim İran yaptı. Tabii burada İran istihbaratı yaptı derken belki başka istihbarat adına yaptı bunu da bilemeyiz. Ama sonuçta Fransa sürekli takipte olan bu yerde bu olayı kimlerin yaptığını açığa kavuşturmak zorunda."

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • Muzaffer Saglam16 Ocak 2013 Çarşamba 15:49Suriye'de olabilir!

      Zaten genelde Suriye ve Iran uzerinde supheler artmaktadir. Iste bunun icinde bence bu durumun aydinlana bilmesi icinde PKK ve cevresi kendi etrafinda siyaset yapan dogu ve guney-bati Kurdistanlilar uzerinde genis kapsamli bir sorusturma yapmasi gerekir. Zaten bu konuda hem ben ve hemde genis kapsamli kesimlerde bu olayi bu sekilde yorumluyorduk. Ve yine bununlan ilgili Kandil'den de bir aciklama var ve Kandil diyor'ki; ''Suriyenin bu katliamda eli olabilir''.
      Da haydi PKK ve cevresinde'ki tum can yoldaslar bunun icin bir sorusturma yapsinlar.

      Yanıtla (0) (0)
    • dilşadê hekaryanî16 Ocak 2013 Çarşamba 22:31Belirsiz siyaset -1-

      BDP neden bu kadar yanlış yapıyor anlamış değilim. Biri diyor Türkiye'nin önünü kapamak için, biri diyor İran bilmem ne. Ya arkadaş Türkiye'nin önünü tıkamak istese bir Türk diplomat öldürrdü Pkk süsü vererek %100 tutardı. Hem o ülkeler de çok iyi bilyorki bu katliam pkk'yi sarsmış ve Türkiye daha güçlü pozisyona gelmiştir. Eğer mesaj verlmek istense direk adres kendini ele verir ,ele vermese yaptığı işin sonucu olmaz. Kendni belli eder bilerek.Türkiye'ye zarar vermek için Pkk'li ökdürmek. Komedi gerçekten...

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89