• BIST 9177.7
  • Altın 4112.213
  • Dolar 39.0903
  • Euro 44.213
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 13 °C

Ahmedinejad'dan füze kalkanı tepkisi

Ahmedinejad'dan füze kalkanı tepkisi
NATO'nun füze savunma sistemi kapsamında Türkiye'ye erken uyarı radarı yerleştirmesine tepkiler gelmeye devam ediyor.

NATO'nun füze savunma sistemi kapsamında Türkiye'ye erken uyarı radarı yerleştirmesine tepkiler gelmeye devam ediyor. Bugüne kadarki tepkilerden en üst düzeyde olanı, bugün, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'dan geldi.

Ahmedinejad, İran Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan bir röportajda, "Türkiye'yi kardeş ülke ve yakın dost olarak biliriz. Ancak düşman ülkeler oraya füze kalkanı yerleştirdiğinde ve bu önlemin İran'a karşı alındığı açıklandığında birilerinin tetikte olması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

"Herkes biliyor ki ABD, İran'ı alt edemez. Bizim yabancı müdahalelere karşı olduğumuzu bildikleri için, bölgede 'kardeş' olarak gördüğümüz ülkelerle aramızı açarak, bundan çıkar sağlayacaklarını düşünüyorlar" diyen Ahmedinejad, İran'ın bölge ülkelerinin hepsiyle "dostça" ilişkiler kurma arayışında olduğunu, ancak kimi ülkelerin dış etkilerle, düşmanların sözcüsü gibi davranabildiğini söyledi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • Ümmeti Muhammedden biri14 Eylül 2011 Çarşamba 17:36Haklı

      Kimiz biz ne yapıyoruz kimden tarafız iyice anlaşılmaz bi ülke olduk çıktık. Bir yandan israille didişiriz bir yandan israili koruyan zımbırtıları kabul ederiz. ALLAH ın ayetleri açıktır. Hıristiyandan yahudiden dost olmaz... Bırak biz müslüman kardeşlerimizi küstürüyoruz ya. Hadi bakalım kolay gele

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89