• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 11 °C

Ahmedinecad'dan Gazze uyarısı

Ahmedinecad'dan Gazze uyarısı
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, "Gazze'ye yönelik yeni bir saldırının, saldırganlar ve onların destekçilerine pahalıya mal olacağını" söyledi.

Ahmedinecad, bir açılış için gittiği Kerman eyaletinde İsrail'in Gazze'ye yönelik tehditleri, ABD ile ilişkiler, nükleer silahlar ve yaptırımlar konularında açıklamalarda bulundu.

"İsrail'in bölgeyi istikrarsızlaştırmak ve bölge halklarının bağımsızlığını, gelişmesini, kendi ayakları üstünde durmasını engellemek için kurdurulduğunu" savunan Ahmedinecad, "Siyonist rejimin tarihi, cinayet ve katliamlarla doludur" dedi.

Ahmedinecad, İsrail'in 33 ve 22 gün savaşlarındaki yenilgilerini telafi için bahane aradığını ileri sürdü, şunları söyledi:

"Gazze'ye saldırmak için bahane arıyorlar. Siyonistleri ve onların destekçilerini uyarmak istiyorum, artık katliamlar yeter ve kabarık siyah dosyanızı daha da kötüleştirmeyin. Yeni maceraya kalkışmanız sizlere çok pahalıya mal olacak, sizleri kurtarmayacak, aksine kesin ölüme biraz daha yaklaştıracak."

ABD Başkanı Barack Obama'nın "değişim" vaadinin boş olduğunun anlaşıldığını belirten Ahmedinecad, Washington yönetimine hitaben, "Bu saate kadar ne değişti, İran'a yaptırımları mı kaldırdınız, olumsuz propagandalardan mı vazgeçtiniz, baskıları mı azalttınız, yoksa Irak, Afganistan ve Filistin politikalarınızı mı değiştirdiniz?" diye sordu.

Obama'nın, Nevruz Bayramı mesajında, "İran halkını tecritten kurtarmak istedikleri" yönündeki sözlerini de eleştiren Ahmedinecad, Obama'ya şöyle seslendi:

"Siz kimsiniz ve necisiniz, kim size böyle bir görevi verdi ki, asıl münzevi olan sizlersiniz ve gidin kendi halkınız üzerindeki baskıları kaldırın." ABD ve Batılı bazı ülkelerin, "İran atom bombası peşinde" iddialarının "yalan" olduğunu söyleyen Ahmedinecad, ABD'yi kastederek, "Biz atom bombası yapmaya çalışmakla suçlanıyoruz, halbuki sizin binlerce atom bombası yaptığınız ve kullandığınız ispatlanmış durumda. Dünyayı nükleer silahlardan arındırmakta ciddiyseniz önce kendinizden başlayın" diye konuştu.

Ahmedinecad, İran'a yönelik yaptırımların sonuç vermediğini belirtti ve "Biliniz ki düşmanlığınız arttığı ölçüde, İran halkının kalkınma ve gelişme yönündeki azmi ve kararlılığı daha da artacak" dedi.

İran Cumhurbaşkanı, hastaların tedavisinde kullanılmak üzere Tahran'daki araştırma reaktörü için talep ettikleri yakıtın yükümlü olmalarına rağmen Batılı ülkelerce karşılanmadığını da hatırlattı.

Ahmedinecad, adalet ve karşılıklı saygı esasına dayalı olarak bütün ülkelerle ve halklarla iyi ilişkiler içinde olmak istediklerini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89