• BIST 9524.59
  • Altın 2498.54
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7112
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

Ağrı’da asker ile PKK arasında çatışma çıktı

Ağrı’da asker ile PKK arasında çatışma çıktı
Ağrı’nın Diyadin ilçesinde Tendürek Dağı’nda yapılması planlanan fidan dikimi öncesi askerler ile PKK arasında çatışma çıktı.

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde yer alan Tendürek Dağı’nın yamacında yer alan Yukarı Tütek köyünde, HDP ve DBP öncülüğünde bugün yapılmak istenen ağaç dikimi öncesi askerler ile PKK arasında çatışma çıktı.

Valilik kararı ile ağaç dikimi etkinliği için Diyadin ilçe merkezinden ağaç dikiminin yapılacağı köye doğru yola çıkan vatandaşlar engellendi. Vatandaşlara, askeri yetkililerce bölgede çatışma olduğu, güvenlik gerekçesi ile köye giriş ve çıkışların valilik tarafından yasaklandığını bildirildi.

Fidan dikimini organizasyonunda yer alan DBP Diyadin İlçe Eş Başkanı Nuri Şahin, fidan dikimi için geldikleri köy girişinde valilik kararı ile durdurularak köye alınmadıklarını belirtti. Askerlerin bölgede çatışma olduğunu kendilerine aktardığını belirten Şahin, alanda 4 askeri helikopterin sürekli uçtuğunu, ancak bulundukları yerden kendilerine çatışma sesinin gelmediğini belirtti.

GENELKURMAY’DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı çıkan çatışma hakkında yaptığı açıklamada, “Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştır. Ateşe derhal karşılık verilmiş, ancak teröristlerce açılan ilk ateş esnasında dört askeri personelimiz çeşitli yerlerinden yaralanmıştır” denildi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan olayla ilgili yapılan açıklama şöyle:

“11-12 Nisan 2015 tarihinde Ağrı İli Diyadin İlçesi Yukarıtütek Köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından organize edilen ve ‘Bahar Şenliği’ olarak isimlendirilen etkinlikte Bölücü Terör Örgütü’nün propagandasının yapılacağı, vatandaşlarımıza seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yönünde bilginin alınması üzerine, Kamu Düzeninin bölgede sağlanması için Ağrı Valiliğinin talimatı ile Ağrı İl Jandarma Komutanlığınca 15 Timden oluşan Güvenlik Gücü 10-11 Nisan gecesi bölgeye sevk edilmiş, bölgede tertiplenme esnasında unsurlarımıza Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştır. Ateşe derhal karşılık verilmiş, ancak teröristlerce açılan ilk ateş esnasında dört askeri personelimiz çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Bölgeye İnsanlı Keşif Uçağı, Silahlı Helikopterler ve karadan da takviye Komando Birlikleri sevk edilmiş olup çatışma devam etmektedir.” (zete)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89