• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 2 °C

Ağlayan adama son darbe!

Ağlayan adama son darbe!
Baykal'ın tasfiyesinin ardından partide iki numaraya oynayan İstanbul il Başkanı Gürsel Tekin, Genel Kurul'da yediği darbenin ardından dün de İstanbul'da büyük bir darbe yedi.

Video skandalının ardından CHP'de yaşanan entrikalar bitmek bilmiyor. Baykal'ın tasfiyesinin ardından partide iki numaraya oynayan İstanbul il Başkanı Gürsel Tekin, Genel Kurul'da yediği darbenin ardından dün de İstanbul'da büyük bir darbe yedi.

CHP'de yeni yönetimin belirlenmesinin ardından partinin iki numaralı adamı Önder Sav ile İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin arasındaki soğuk savaş sürüyor. Sav'ın girişimleri sonucu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanından uzaklaştırılan Gürsel Tekin bu kez İstanbul'daki koltuğunu da kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya. CHP Samsun il yönetiminin önceki gün 'Baskı altındayız' diylerek istifa etmesinin ardından dün de İstanbul il yönetiminden 9 üye aynı gerekçeyle istifa etti. Yönetim kurulundan 3 üyenin Parti Meclisi'ne girmesiyle üyeliğin düştüğü böylece toplam boş sandalyenin 12'e ulaşmasıyla il yönetiminin düştüğü öğrenildi.

BELGELİ TOPLANTI

Gürsel Tekin'in Ankara'da Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceği günde gelen istifa haberleri üzerine istanbul il yönetiminin düştüğü iddiaları ortaya atılırken, yeni yönetimin Genel Merkez tarafından atanacağı yönünde bilgiler geldi. Ancak CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Koray Yücel, il yönetiminin düşmediğini, karar yeter sayılarının olduğunu, bu nedenle CHP İstanbul İl Yönetimi olarak görevlerinin başında bulunduklarını ve çalıştıklarını bildirdi. İstifa iddialarının ardından acil toplantı kararı alan il yönetimi kapılarını basına açarak, 'Karar yeter sayımız vardır" mesajını verdi. Yaklaşık 1 saat süren toplantı sonrasında açıklama yapan Yücel, toplantı için "karar yeter sayısının" olduğunu belirterek, "Toplantıda rutin haftalık gelişmeleri ele aldık" dedi.

İSTANBUL: GÖREV BİZİM ANKARA: YÖNETİM DÜŞTÜ

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Uğur Afacan da yönetim kurulu toplantısı için gerekli olan karar yeter sayısının olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bazı arkadaşlarımız kendilerine yönelik baskılar nedeniyle istifa noktasına gelmiş olabilirler. Ama il kongremizde seçilmiş 10 yedek üyemiz var. İstifa edenlerin yerine bu arkadaşlarımız göreve gelir ve yönetimimiz devam eder. Kaldı ki şu ana kadar bize ulaşmış herhangi bir istifa yok" CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada da 'İstanbul il yönetimi düşmüştür. Atama Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından yapılacaktır' denildi.

BERHAN ŞİMŞEK GELEBİLİR

Kulislerde İstanbul İl Başkanlığı'na MYK'dan bir ismin seçileceği, eski İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in de MYK'ya atanacağı konuşuluyor. İstanbul'a İl Başkanı olarak atanacak ismin Berhan Şimşek olabileceği belirtiliyor.

Canlı yayında istifaya ağlamıştı

Deniz Baykal'ın istifa kararını canlı yayında takip eden Gürsel Tekin, kararı gözyaşları içinde dinlemişti. Kararın ardından Baykal'ın dönmesi için çabalayacağını belirten Tekin, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklamasının ardından karar değiştirerek yeni yönetime desteğini açıkladı. Ancak Tekin, Önder Sav'ın girişimleri sonucu Parti Meclisi'ne girmesine karşın parti yönetimine girememişti.

Tekin gözden çıkarıldı

Bir televizyon kanalına açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin'e il başkanlığı yolunu kapattı. Kendisiyle yurtiçindeki gezilere beraber çıkacağını, Tekin'in sadece İstanbul'da çalışmasını istemediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Parti içi işleri Önder Sav'a mı devrettiniz?" sorusuna ise cevabı verdi: Eğer parti başkanı olarak parti içi işlerle ilgilenirsiniz halkla ilgilenemezsiniz. MYK'da görev dağılımı yapıldı. Herkes farklı görevlerden sorumlu. Genel Başkan olarak "Bütün bu konularda ben sorumluyum" demek yanlış olur" dedi.

VAZGEÇİLMEZ DEĞİL

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: " Partimizin bir genel sekreteri var. Önder Sav parti işlerini iyi biliyor. Ancak eğer kişilere kilitlenirsek bir başarısızlıkla karşı karşıya kalırız. Kimse vazgeçilmez değildir. Bunu kendim için de söylüyorum."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89