• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 14 °C

'Ağar ve Şahin 4 infaz timi kurdu!'

'Ağar ve Şahin 4 infaz timi kurdu!'
Susurluk hükümlüsü eski özel harekatçı Ayhan Çarkın'ın itirafları, dönemin tanıklarınca da doğrulandı: "4 infaz timi vardı en etkini Siirt grubuydu"

Ankara'da yürütülen faili meçhul cinayetler soruşturmasında Susurluk hükümlüsü eski özel harekatçı Ayhan Çarkın'ın itirafları, dönemin tanıklarınca da doğrulandı. Soruşturmada ifade veren ÇHD Ankara Şube Başkanı avukat Kazım Genç'in de Çarkın gibi "Mehmet Ağar ve İbrahim Şahin özel 4 tane infaz timi kurdu. Bunların en etkini ise Siirt Grubu idi" dediği öğrenildi.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturma kapsamında, 1994'te kaçırılarak öldürülen avukat Faik Candan'ın ailesinden 6 kişinin 'müşteki', dönemin Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şube Başkanı Avukat Kazım Genç'in ise 'tanık' sıfatıyla ifadesine başvuruldu. 1994 yılında kaçırıldıktan 12 gün sonra cesedi bulunan DEP eski Ankara İl Başkanı Faik Candan cinayeti ile ilgili bilgisine başvurulan Kazım Genç ifadeleri kapsamında soruşturmanın derinleşmesine neden olan eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın'ın itirafları birkez daha doğrulandı. Çarkın'ın cinayetleri İbrahim Şahin'in kurduğu Siirt Grubu'nun işlediği şeklindeki ifadelerini Avukat Kazım Genç'in de doğrulayarak, "Mehmet Ağar ve İbrahim Şahin Özel 4 tane infaz timi kurdu. Bunların en enkini ise Siirt Grubu idi' dediği öğrenildi. Faili Meçhule kurban giden Faik Candan'ın ailesi de dün Savcı Hakan Yüksel'e "müşteki" sıfatıyla ifade verdi.

17 YILDIR DİNMEYEN ACI

Avukat Yusuf Ekinci'nin ailesinin başvurusuyla 17 yıl aradan sonra yeniden açılan Faili Meçhul Cinayetler soruşturması derinleşiyor. Ekinci ile birlikte, eski Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Namık Erdoğan, eski Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın, eski DEP Ankara il Başkanı avukat Faik Candan cinayetleri de soruşturmaya dahil edildi. Eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın'ın itirafları doğrultusunda derinleştirilen soruşturmada kurbanların ailelerinin de bilgisine başvuruluyor. Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel tarafından yürütülen soruşturmada dün Faik Candan'ın ailesi "müşteki" sıfatıyla ifade verdi. Candan'ın babası Şıhbekir Candan, annesi Ayşe Candan, erkek kardeşi Mustafa Candan, kızkardeşleri Rukiye Candan, Gönül Candan ve Gülizar Tekin bildiklerini Savcı Yüksel'e yaklaşık 3,5 saat içinde anlattı.

EN ETKİNİ SİİRT GRUBU

Soruşturmanın genişlemesine neden olan ifadelerinde Ayhan Çarkın, İbrahim Şahin'in Siirt Grubu'nun infazları gerçekleştiren infaz itimi olduğunu söylemişti. Çarkın'ın bu ifadesi geçtiğimiz haftalarda tutuklanan eski özel harekat polisi Enver Ulu tarafından da kabul edilmiş, Siirt Grubu'na İbrahim Şahin tarafından seçildiğini kendisinin de bu gruba Şahin isteği ile alındığını belirtmişti. Çarkın'ın bu itirafları Kazım Genç tarafından da tasdiklenmiş oldu.

Soruşturma Savcısı Hakan Yüksel'e, 2 Aralık 1994 yılında bürosundan çıkarken kaçırılan ve 14 Aralık 1994 günü Ankara'nın Bala ilçesinde cesedi bulunan eski DEP İl Başkanı avukat Faik Candan'ın ailesi bir kez daha 17 yıl öncesine döndü. Sabah 11 civarında Ankara Adliyesi'ne gelen avukat Levent Kanat ile birlikte gelen aile fertleri burada 3,5 saat kalarak Savcı Yüksel'in sorularını cevapladı. İfade verme işlemi sırasında duygulu anlar yaşandı. (Yeni Şafak)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89