• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 9 °C

Ağar hakkında BÇG'den şok rapor!

Ağar hakkında BÇG'den şok rapor!
Faili meçhul cinayet olarak kalan Ömer Lütfü Topal'ın ölümü ile ilgili 1998'de Batı Çalışma Grubu tarafından hazırlanan andıçta şok ifadelere yer verildiği ortaya çıktı.

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları Hakan Yüksel ve Mehmet Özgür, 1990’lı yıllarda işlenen faili meçhullerle ilgili soruşturma kapsamında İstanbul eski Emniyet Müdürü Kemal Yazıcıoğlu’nun ‘tanık’ sıfatıyla ifadesine başvurmuştu. Bir saat boyunca ifade veren Kemal Yazıcıoğlu adliye çıkışında gazetecilerin sorusunu cevaplarken “Ömer Lütfü Topal cinayeti ile ilgili bilgime başvuruldu. Topal cinayetinin ardından gözaltına alınan Ayhan Çarkın, Oğuz Yorulmaz ve Ercan Ersoy’un Ankara'ya götürülmesine neden izin verdiğim soruldu" demişti. Yazıcıoğlu, her üçünün de Ankara'ya gönderilmesine izin vermesini ise "Sayın Bakan Mehmet Ağar istedi biz yolladık. Talimatı Sayın Bakan verdi. Polisleri bizim Özel Harekât Daire Başkanı olan İbrahim Şahin Ankara’ya götürdü. Daha sonra da serbest kaldılar" sözleriyle açıklamıştı.

Yazıcıoğlu, Topal cinayetinin ardından dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Necmettin Erbakan’a gönderdiği mektupta “Ömer Lütfü Topal’ı öldürmüşler, serbestçe dolaşıyorlar. Devletin içinde cinayet işleyenler var” sözlerini ise şöyle değerlendirmişti: “Ben ifademde bu isimlerle ilgili bilgi vermedim. Bu konuda da bir şey sorulmadı. Mehmet Ağar ve İbrahim Şahin’in adı geçti. Onun dışında yeni bir bilgi veya isim vermedim” diye konuşmuştu. Yazıcıoğlu, MGK kararı ile hazırlanan bir ölüm listesi konusunda bilginiz var mıydı sorusuna ise “Devlet cinayet listesi hazırlamaz. Ben böyle bir şey duymadım” demişti.

Kumarhaneler Kralı Ömer Lütfü Topal'ın 28 Temmuz 1996'da İstanbul Sarıyer ilçesi Tazeceviz sokağındaki evinin önünde öldürülmesi ile ilgili en somut bilgi İstanbul eski Emniyet Müdürü Kemal Yazıcıoğlu’nun savcılara verdiği ifade ile sınırlı iken Batı Çalışma Grubu tarafından 1998'de hazırlanan geniş çaplı bir andıçın sadece Yazıcıoğlu'nun ifadelerini doğrulamakla sınırlı kalmadığı görüldü.

54. Hükümeti devirmek için Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kurulan Batı Çalışma Grubu'nun üst düzey siyaset ve bürokrasi kesimine yönelik hazırladığı ve 3 bin 447 kişiyi kapsayan raporda dönemin Afyon Valisi Ahmet Özyurt ile ilgili bilgiler dikkat çekti. Özyurt'un Bekir Aksoy ve Mehmet Ağar ekibinde yer aldığının belirtildiği raporda hem Ömer Lütfü Topal cinayeti hem de Vali Özyurt'un damadı ve kızının ölümü ile ilgili şu ifadeler kullanıldı:

"Ahmet Özyurt, Bekir Aksoy'un İçişleri Müsteşarlığı zamanında teftiş kurulu başkanlığı ve personel genel müdürlüğü yapmıştır. Damadı, Ömer Lütfü Topal'ın Azerbaycan'daki Emperyal Kumarhanesinin müdürüyken kumarhanenin parasını zimmetine geçirdiği için kızıyla birlikte Topal tarafından boğdurulmuştur. Bunun üzerine Mehmet Ağar, Ömer Lütfü Topal'ı ölüm listesine almıştır. 13 milyon dolarlık bir parayı bahane ederek Topal'ı öldürmüşlerdir."

22 Mart 1996'da Afyon Valisi Ahmet Özyurt'un kızı ve Baku Regency Oteli kumarhane müdürü damadı Bakü'deki evlerinde ölü olarak bulunmuşlar, karı-koca cinayetinin faili ya da failleri bulunamamıştı. 28 Temmuz 1996'da ise Kumarhaneler Kralı Topal'ın İstanbul Sarıyer'de Tazeceviz sokağındaki evinin önünde çapraz ateş ile öldürülmüş, cinayetin kimler tarafından işlendiği ya da azmettiricilerin kim / kimler olduğuna ilişkin herhangi bir ipucuna ulaşılamamıştı. (Rotahaber)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89