• BIST 9705.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 11 °C

Ağar: Devlet, bu kadar sahipsiz değil

Ağar: Devlet, bu kadar sahipsiz değil
Eski MİT’çi Eymür’ün faili meçhul cinayetlerden sorumlu tuttuğu Mehmet Ağar, hakkındaki iddialara cevap vermek yerine “İçim dolu ama vicdanım rahat” dedi

Eski MİT Kontr-Terör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür’ün 1990’lı yıllarda işlenen cinayetlerden sorumlu tuttuğu dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, hakkındaki iddialara ilişkin Malta Köşkü’nde basın toplantısı düzenledi. “Kusurumuz olduysa bilerek değil, hizmetin kendisinden kaynaklı kusurlardır. Bunlara katlanırız ama kamuda hiç kimse kimseye kanunsuz emir veremez” diyen Ağar, suç örgütlerine hedef gösterildiğini söyledi.

Susurluk Davası’ndan İnterpol tarafından aranırken Abdullah Çatlı’ya pasaport ve silah temin ettiği gerekçesiyle beş yıl hapis cezası alan Mehmet Ağar, son olarak Ankara Özel Yetkili Savcı Hakan Yüksel’e ifade veren Mehmet Eymür’ün anlatımlarıyla gündeme gelmişti.

Eymür, Ağar’ı özellikle Kürt işadamlarını öldüren ve haraç alan özel harekatçı ve bazı paşaların da içinde yer aldığı oluşumun başında yer almakla suçlamıştı. Bu iddialara tepki gösteren Mehmet Ağar, düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi: “Son dönemde sürekli olarak aynı ağızdan çıkan meseleler içerisinde parasal birtakım ithamlar söz konusu olunca, hayal bile edilemeyecek isnatlar söz konusu olunca ailemle beraber bir şeyler söyleme kararlılığı içinde olduk.

Devlet sahipsiz değil

Meclis soruşturmasında olağanüstü araştırmalar yapıldı. Bunların hepsi çok şükür aklanarak tarafımdan geçilmiş ve aşılmıştır. 15 seneden beri devam eden bunlar, 24 senedir devam eden raporlar eğer gerçek olmuş olsaydı bizim 35 yaşında meslekten ayrılmış olmamız lazımdı. Devlet, bu kadar sahipsiz değil. Bütün bu sıkıntılar içerisinde günahsız yere sıkıntı çekip sağlığı bozulan bu hizmette görev yapmış arkadaşlar vardır. Terörle mücadele kolay ve basit bir konu değildir. Geçilen aşamalarda verilen mücadeleler Türkiye’ye silah zoruyla hiçbir şeyin kabul ettirilemeyeceğinin ispatlandığı dönemler.

Bilerek kusurumuz olmaz

Biz tarihin o sürecinde üzerimize düşmüş olanı bütün iyi niyetimizle yapmanın gayreti içerisinde olduk. Kusurumuz olduysa bilerek değil, hizmetin kendisinden kaynaklanan hizmet kusurlarıdır. Elbette bunlara katlanırız ama kamuda hiç kimse kimseye kanunsuz emir veremez. Verse de bir şey ifade etmez, çünkü emri alan kimse dinlemez. Bu kadar net ve açıktır. Ortaya çıkan bu noktada mesele, yüksek yargıda devam eden yargılanma sürecimizi olumsuz etkilemeye yönelik. Ayrıca terör ve organize suç faaliyetleriyle meşgul olan suç örgütlerine şahsımı hedef göstermektir. Bunların hepsine alışığız. Allah’ın verdiği ömür kadar günümüz vardır. Benim devletim dışında güveneceğim hiçbir kurum yoktur, milletim dışında da güveneceğim hiçbir şey yoktur.

Vasiyetini de açıkladı

Bütün bu çalışmaların içinde elbette her konu her zaman araştırılır, araştırılmıştır da... Ortaya çıkan süreç de devam edegelmektedir. Özellikle maddi konularda en üst makamlara kadar gelebildim. Geride bırakacağım mesleki hatıralarım ve vasiyetim şu olmuştur aileme; Polis Müzesine bırakılması ile babam gibi mezar taşıma ‘Elazığlı Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar’ yazılması. Hayattan başka beklentim yoktur.”

Soru cevaplamayacağını ifade eden Mehmet Ağar, toplantı salonundan ayrılırken bir basın mensubunun “Eski MİT Kontr-Terör Daire Başkanı Mehmet Eymür tuğlayı çekti mi sizce?” şeklindeki sorusuna, “O söz benim sözüm değil” demekle yetindi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89