• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

Afyon'da 25 asker hayatını kaybetti

Afyon'da 25 asker hayatını kaybetti
Genel Kurmay Başkanlığı, "Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamada 25 asker şehit oldu." açıklaması yaptı.

Afyonkarahisar'da dün gece askeri kışlada bulunan mühimmat deposunda el bombaları tasnif edilirken çok şiddetli bir patlama meydana geldi.

Genel Kurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, patlamada 25 askerin öldüğü, 4 askerin de ağır yaralandığı belirtildi. Askerlerden 4'ünün rütbeli, 21'nin ise er olduğu öğrenildi.

Afyonkarahisar'ın Ataköy ilçesindeki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki patlama dün saat 21.15 dolayında meydana geldi. Depoda görevli çeşitli rütbelerdeki askerlerin 4-5 gündür mühimmat tasnifi yaptıkları öğrenildi. Dün gece de el bombaların tasnif ve sayımının yapıldığı belirtildi.

Tasnif sırasında bir el bombasının patlamasının ardından patlamalar meydana geldi. Kent merkezine yakın kışladaki patlama, çevrede deprem korkusu yarattı. Afyonlular sokağa dükülürken, çok sayıda evin camları kırıldı. Kışlaya yakın evlerin tamamı boşaltıldı. Kentte elektrik kesintisi oldu.

KOCATEPE SIRTLARINDA YANGIN ÇIKTI

Patlamanın ardından etrafa yayılan kıvılcımlar nedeniyle yaklaşık 1 kilometre mesafede bulunan Kocatepe sırtlarında yangın çıktı. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi gönderildi. Patlamanın ardından cephanelikteki müthimmat ve el bombalarının çevreye saçılması nedeniyle itfaiye ve ambulansların kışlaya giremediği haber verildi.

El bombalarının imhası için ise bomba imha ekipleri bölgeye sevkedildi. Yeni bir patlama ihtimaline karşın bölge güvenlik güçlerince kordon altına alındı. Patlamanın ardından çıkan büyük yangın birkaç kilometrelik alana yayıldı. Yangının çıktığı yerin yakınında başka bir cephaneliğin olması üzerine söndürme çalışmaları bu bölümde yoğunlaştırıldı. İtfaiye, patlama riski nedeniyle sadece yangının yayılmasını engelleyebildi.

BAKAN EROĞLU: BÜYÜK İHTİMAL KAZA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu olayla ilgili yaptığı açıklamada, patlamanın bir terör saldırısı değil kaza olduğunun altını çizdi.

Eroğlu acil bir uyarı yaptı: " Bölgede patlama nedeniyle pek çok el bombası dağılmış durumda. Vatandaşlar el bombası gördüklerinde yetkililere haber vermeli. Bir muhabiri el bombasıyla gezerken gördük. Çok büyük bir acı. Bu bölgeye hiçbir vatandaşın girmemesi lazım. Uzman ekipler geldi. Bunlar kontrollü şekilde patlatılacak. Vatandaşlar endişe etmesin zaman zaman araziye dağılan el bombaları patlatılacak."

VALİ BAKLANLI OĞLU

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, askeri mühimmat deposundaki patlamanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulunarak, ''Askeri savcılık incelemesi ile olayın neden kaynaklandığını belirlemek için uzman ekiplerin yaptığı teknik incelemeler sürüyor'' dedi.

Vali Balkanlıoğlu, patlamanın meydana geldiği bölgede incelemelerinin ardından, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun olay yerine gelerek askeri yetkililerden bilgi aldığını kaydetti.

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89