• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 6 °C

Adana Valiliği'nden Furkan Vakfı'na etkinlik yasağı

Adana Valiliği'nden Furkan Vakfı'na etkinlik yasağı
19 aydır cezaevinde tutulan Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul'un 22 Ağustos'ta görülecek dava duruşması öncesinde, Adana Valiliği kentte yapılacak tüm eylem ve etkinlikleri yasakladı.

Adana Adliyesi'nde görülecek duruşma öncesinde, Furkan Vakfı destekçilerinin Kuytul'un serbest bırakılması için yapacağı öngörülen eylemler de böylece yasaklanmış oldu.

Kuytul'un yanı sıra, Vakıf ile irtibatı tespit edilerek gözaltına alınan şüphelilerin yargıladığı davanın duruşması Adana Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"İlimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyeti kamu esenliğinin sağlanması amacıyla; Vakfın kurucusu ve manevi lideri konumunda bulunan Alparslan Kuytul’a ve Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı yöneticilerine destek vermek amacıyla, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı adı altında bu vakıf ile irtibatı ya da iltisakı bulunan şahıslar tarafından, 21 Ağustos Çarşamba günü saat 17.00’den başlayarak 25 Ağustos Pazar günü saat 23.59’a kadar, il genelinde park, bahçe, genel yollar, kamu binaları önleri, STK önleri, umuma açık ve kapalı alanlarda umuma açık veya kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, oturma eylemi ve bu gibi tüm faaliyetlerin eylem ve etkinliklerin yapılmasının ve bu amaçla şehir merkezine gelebilecek olan şahısların ve araçların Adana il merkezine girişleri yasaklanmıştır."

Kuytul kimdir ve neden cezaevinde?

19 aydır Bolu F Tipi cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul, "suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarından yargılanıyor.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Kuytul, Furkan Vakfı başkanı Ali Alagöz ve beraberindeki 44 kişi "suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık” suçlamalarından yargılanıyor.

Kuytul, 8 Şubat 2018 tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kuytul tutuklandıktan altı ay sonra hakkında bir iddianame hazırlandı.

3 Ekim 2018 tarihinde dosya “terör dosyası” ve “suç örgütü dosyası” olarak ikiye ayrıldı.

İki dosyadan da tutuklu yargılanan Kuytul, terör dosyasından 8 Kasım'da çıkarıldığı ilk duruşmada tahliye aldı.

Kuytul'un yargılandığı ikinci dosya olan “suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık” dosyasından 22 Ocak'ta gerçekleşen ilk duruşmada tahliye edilip serbest bırakıldı.

24 saat geçmeden savcılık itirazının ardından Kuytul yeniden tutuklandı.

Kuytul, 10 Mayıs'taki duruşmasında şunları söylemişti:

"Hakkımda hazırlanan bu İddianame ihtimallere ve varsayımlara göre düzenlenmiş olup emniyet fezlekesinin aynısı olup hukuki hatalar içermekte ve iftiralarla doludur. Hükümete biat etmedim. Etmeyeceğim de! Kral çıplak. Bunu gizlemenin manası yok! Ben hükümeti bazı noktalarda tenkit ettiysem de takdir ettiğim noktalar da olmuştur. Benim kimseye düşmanlığım yok. Ben kim yaparsa yapsın haksızlıklara ve zulümlere tepki gösteriyorum."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89