• BIST 9277.01
  • Altın 4217.513
  • Dolar 39.1221
  • Euro 44.556
  • İstanbul 25 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 29 °C
  • Berlin 24 °C

Adalet Bakanı: Açlık grevine son verin!

Adalet Bakanı: Açlık grevine son verin!
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sincan Cezaevi'ni ziyaret etti. Açlık grevi yapan mahkumlarla da görüşen Ergin, açlık grevini sonlandırma çağrısı yaptı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sincan Cezaevi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Mahkumlarla görüşen Bakan Ergin, ziyaret sonrası açıklama yaptı.

"Açlık grevlerine dair tespitimi de paylaşmak istiyorum. Türkiye'de şu anda 680 mahkum açlık grevinde. Olumsuz bir sonucun oluşmaması için tedbir aldık. Önce insan diyerek yola çıktık. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın dedik. Açlık grevleri cezaevlerinin mevcut şartlarıyla ilgili değildir. Cezaevleri şartlarının dışındaki taleplerle ilgilidir.

Bayram arifesindeyiz, 74 milyon insanın her biri bizim için kıymetli. Zor şartlarda görev yapan güvenlik güçlerimizin bayramlarını tebrik ediyorum. Ceza infaz kurumlarında çalışanlarımızın bayramlarını kutluyorum.

Buradan çok net ifade etmek istiyorum şartların iyileştirilmesi noktasında kesintisiz çalışmalar devam ediyor. Ancak Anadolu'da, "Yürüyen atın başına vurulmaz" diye bir tabir vardır. Bu reformlar devam ederken mahkumlarımızdan kendi sağlıkları ve sevdikleri, aileleri için eylemlerinden vazgeçmelerini söylüyorum.

Açlık grevi yapan hükümlülerle görüştük. 28 Şubat soruşturmasından tutuklu bulunanlarla da görüştük.

'SESLERİ DUYULMUŞTUR'

Bu problemin çözümüne katkı sunacak olan varsa bu katkıları almaya çalıştık bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Bu eylemler seslerini duyurmak için yapıldıysa bu ses duyulmuştur. Cezaevindeki her bir kişi devlete emanet edilmiştir. Onlar için her türlü ihtimam gösteriliyor. Sağlık çalışanlarımız teyakkuz halinde. Hükümlü ve tutukluların her kontrolleri yapılıyor. Şu an için çok sıkıntı verici bir tablo yok ama konu önemsiz değildir. Bir tek kişinin burnunun kanaması bizim razı olacağımız bir sonuç değildir."

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • ramazan24 Ekim 2012 Çarşamba 15:26bukadar

      bu hukumette ancak bu kadari olur,guvenlik gucleri,gardiyanlara tebrikler,roboskidede aynisi olmustu...

      Yanıtla (0) (0)
    • menzil24 Ekim 2012 Çarşamba 19:46gandhi

      Kürtler bu grevlerden bir GANDHİ çıkarabilmeli!

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89