• BIST 9534.3
  • Altın 2488.366
  • Dolar 32.5182
  • Euro 34.8323
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 6 °C

Adalet Ağaoğlu: Tayyip Bey'in Anayasa sözü yalanmış!

Adalet Ağaoğlu: Tayyip Bey'in Anayasa sözü yalanmış!
Ünlü edebiyatçı Adalet Ağaoğlu Söz Sende programında Balçiçek İlter’in sorularını yanıtladı.

12 Eylül referandumunda "Yetmez Ama Evet" diyen Adalet Ağaoğlu, bu kararıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Başbakan’a yeni anayasa sözünü tutmadığı için kızgın olduğunu ifade eden Adalet Ağaoğlu, Balçiçek İlter’in "O zamana dönseydiniz yine "Evet" oyu verir miydiniz?" sorusuna, "Şimdi başka şeyler biliyorum. O zaman bunları bilmeden “Evet” demiştim. Başbakan millete bir söz vermişti. O sözün yalan olduğunu düşünmedim. Meğer yalanmış. Anayasa sözünü de meğer lider olmak için vermiş" diye cevap verdi. 

"TAYYİP BEY VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI" 

"Bana AKPli desinler demesinler umurumda değil fakat Başbakan ile büyük sorunum var" diyen ünlü yazar sözlerine şöyle devam etti: Seçim sırasında meydanlarda ne sözler verdi... ’’Anayasayı millet yapacak’’ dedi. Altını çizdim ben bu söylediklerinin. "Millet yapacak" demek darbe anayasası çöpe atılacak demek. Ama Tayyip Bey, verdiği sözü tutmadı. Ben şunu söyledim, bundan önceki anayasaya baktım ilk 4 madde altı kırmızı ile çizilmiş, bunu değiştiremiyorlar. O öylece kaldıktan sonra hiçbir şey değişmez. Kürt sorunu da çözülmez, demokrasi de olmaz, sivil anayasa da olmaz. 

"ANAYASA SÖZÜNÜ İKTİDARDA KALMAK İÇİN VERMİŞLER"

Anayasayı 3 yılda değiştireceklerdi. Değil 3 yıl, 3 asır yetmeyecek. Habire orayla burayla oynayıp duruyorlar. Bir de o 120, 121. maddeler gibi maddeler içeride dururken neresini düzeltecekler. Bunu artık 4 çocuk annesi yaşlı bir kadın bile biliyor. Referanduma evet oyu verdiğim için pişman değilim ama geleceğe baktığımda umutsuzum. Beklentimin sonucu gelmedi. Sonradan uyandım. Meğer "anayasayı değiştireceğiz" demeleri; sadece iktidarı ellerinde tutmak için verilmiş bir sözmüş. 

"DARBEDEN İÇERİ ALINANLAR KİMSENİN UMRUNDA OLMAMIŞTI"

Ergenekon davasını bir milat olarak gördüğünü belirten Adalet Ağaoğlu Balyoz davasındaki sanık yakınlarıyla ilgili de bir açıklama yaptı. Ağaoğlu, Mahkeme önünde isyan eden sanık yakınlarını hatırlatarak, "Diyarbakır’da, F tipi cezaevlerinde, binlerce insan haksız yere yattı, hala yatanlar var. Ergenekon olmadan önce onların hanımlarının, kızlarının hiç sesi çıkmadı. Şimdi mahkemede babasını koruyan o genç kız aklıma geliyor. Mahkeme kapısında subay olan babasını savunuyor. Fakat zamanında darbeden sonra içeri alınan insanlar umurlarında olmamıştı. Şimdi Silivri’nin kapısında ’Haksızlık!’ diye bağırıyorlar" diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89