• BIST 9783.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 3 °C

Açlık grevleri dünya basınında...

Açlık grevleri dünya basınında...
Yabancı medya, açlık grevinin hükümetin Kürt sorununda bulunduğu “çıkmaz” ile bağlantılı olduğu görüşlerini yansıttı.

Türkiye’de cezaevlerinde sürdürülen açlık grevine destek amacıyla düzenlenen protesto gösterileri, yabancı medyasının dikkatini çekti. “Gerginlikler, son 10 yılın en üst düzeyine çıktı” gibi yorumları yapan yabancı medya, grev yapanların hayatlarını, Kürt liderlerinin katı talepleri nedeniyle tehlikeye attıklarını ancak grevlerin aynı zamanda hükümetin Kürt sorununda bulunduğu “çıkmaz” ile bağlantılı olduğu görüşlerine de yer verdi.

FT: AÇLIK GREVİ BOYUTU, TIRMANIŞI DOĞRULATIYOR

Financial Times gazetesi, “Açlık grevi yapan cezaevindeki 600’den fazla Kürdün kaderi, grev yapanlara destek amacıyla gösterilerin yapıldığı Salı günü Türkiye’de sahnenin merkezinde yer aldı” ifadelerini kullandığı haberinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açlık grevi yapanların teröristlerce manipüle edildiğini söylediğine de dikkat çekti. Gazete şunları da yazdı:

“Açlık grevin boyutu, Türkiye’nin, son 10 yılda görülmeyen şiddet düzeyine ulaşan Kürt sorununun, siyasi müzakerelerin durmasından sonra bu yıldaki tırmanışını doğrulatıyor.”

“AÇLIK GREVLERİ, ÖFKE ATEŞİNİ KÖRÜKLÜYOR”

PKK ile müzakerelerin geçen yıl kesildiğini, o zamandan beri “Kürt açılımı”nın yerini seçmeli Kürtçe dersi gibi “daha düşük profili kararlar”ın aldığı kaydedildi.

Hugh Pope, açlık grevini yapanların hayatlarını, Kürt liderlerince yapılan katı talepler nedeniyle tehlikeye attıklarını ancak grevlerin aynı zamanda hükümetin Kürt sorunu konusunda bulunduğu “açmaz”la da bağlantılı olduğunu öne sürdü.

BBC: GÖSTERCİLER POLİS İLE ÇATIŞTI

Kürt göstericilerinin, açlık grevi yapanlar ile ilgili Türk polisi ile çatıştıklarını söyleyen BBC ise, protestocuların 6 haftadır açlık grevi yapan 650 kadar tutuklunun durumuna dikkat çekmek istediklerini kaydetti.

BBC “Analistler, Kürt ile Türk çoğunluğu arasındaki gerginliklerin, son 10 yılı aşkın bir süreden daha yüksek olduğunu söylüyorlar” dediği haberinde grevcilerin taleplerine dikkat çektikten sonra Başbakan Erdoğan’ın PKK liderlerine yönelik “'kuzu kebap yerken, açlıktan ölün diyorlar” eleştirisine de vurgu yaptı.

PKK’nın güneydoğu’da 25 yılı aşkın bir süreden beri “gerilla kampanyasını” yürüttüğünü kaydeden BBC, “Askeri karakolları ve konvoylara saldırdı ve kentlerde bombalı eylemleri gerçekleştirdi. Siviller dahil 40 bin kişi öldü” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89