• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 14 °C

Acılı Babadan Terim İsyanı!

Acılı Babadan Terim İsyanı!
"Burası Türkiye kardeşim" dedirten bir haber.. Parmağı kaza sonucu kopan 12 yaşındaki Doğan, tam 5 hastane gezmesine rağmen parmak yerine dikilmedi ve..

Suçumuz yoksul olmak Terim'in parmağı için özel uçak kiralandı.'

Parmağı kaza sonucu kopan 12 yaşındaki Doğan, tam 5 hastane gezmesine rağmen parmak yerine dikilmedi.

KAPIDAN DÖNDÜRÜLDÜ

İddiaya göre burada görevli doktor, "başka bir hastanın geleceğini, ameliyathaneyi onun için hazırladıklarını" söyledi ve baba-oğulu Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yönlendirdi. Ancak burada "el cerrahisi kliniği"nin bulunmadığı bildirildi. Baba, oğlunu alıp İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne döndü. Bu kez verilen yanıt ise, "Ameliyathaneler tadilatta. Toz toprak içinde mi ameliyat yapalım?" oldu. Küçük çocuk, üçüncü adres olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Burada D.A.'nın yarasına sadece pansuman yapıldı. Doktorlar, "parmaktaki liflerin koptuğunu, ameliyatı gerçekleştirseler dahi parmağın işlevini yerine getiremeyeceğini" söyledi.

12 yaşındaki Doğan’ın serçe parmağı koptu. Ailesi kopan parmakla birlikte tam 5 hastane dolaştı. Kiminde tadilat vardı, kiminde ‘donanım’ bulunmuyordu. Özel hastane için ise cepte ‘para’ yoktu...

Doğan’ın parmağı zamanında dikilemedi ve çöp oldu...Sultangazi'de, evlerinin çatısından düşen 12 yaşındaki Doğan Ay'ın serçe parmağı koptu. Kopan parmağı bir poşete koyan aile, çocuklarını hemen hastaneye götürdü. Ancak, gidilen 5 hastane de kopan parçayı dikmeyi kabul etmeyince küçük Doğan parmağını kaybetti.

Doğan’ın başına gelenler hatırlara, Milli Takımlar Teknik Direktörü Terim'in kopan parmağının dalgıçlar tarafından denizde bulunup, uçakla İstanbul’a getirilmesini ve başarılı bir operasyonla yerini dikilmesini getirdi. Parası olmayan vatandaşın devlet hastanelerinde gördüğü muamele, sağlık sisteminin yeniden sorgulamanın gerekli olduğunu ortaya koydu.

BABANIN TERİM İSYANI

İddiaya göre kopan parmak önce İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Hastane ameliyathanenin tadilatta olduğunu söyledi. Ardından aile bu kez çocuğu Vakıf Gureba’ya götürdü. Hastane parmağı dikecek donanıma sahip olmadığı gerekçesiyle Doğan'ı Cerrahpaşa’ya sevk etti. Kopan parmak bez içinde Cerrahpaşa’ya götürüldü. Doğan'ın parmağı burada da dikilemedi.

Çocuğun babası Nurettin Ay "Özele gittik 13 bin TL istediler. Öteki bin TL deyince çocuğu yatırdık. Ama iş işten geçti, parmak gitti... Fatih Terim için uçak kiralandı. Parmak zamanında yetişti. Tek suçumuz yoksul olmak mı?” dedi.

PARMAK UÇAKLA GETİRİLMİŞTİ

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim Mayıs ayında teknesindeyken yaşadığı kaza sonucu sağ el 3'üncü parmağı kopmuştu. Teknenin halatıyla taş arasına sıkıştığı için kopan parmak dalgıçlar tarafından sudan çıkarılmıştı. Daha sonra özel uçakla getirilen parmağın ucu 6 saatlik bir ameliyat sonrası yerine dikilmişti. Terim’in kopan parmağını diken Acıbadem Hastanesi Mikrocerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ufuk Nalbantoğlu, bu tip yaralanmalarda parmağın mümkün olduğu kadar çabuk hastaneye getirilmesi gerektiğini söylemişti.

'ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM, ALLAH'A HAVALE ETTİM'

Yaralı çocuğunun kopan parmağını elinde taşıyan baba Nurettin Ay "Ben emekli bir insanım. Kimseden şikayetçi değilim. Onları Allah’a havale ediyorum” dedi. Sağlık Bakanlığı ise olayla ilgili inceleme başlattı.

12 BİN 500 LİRA İSTENDİ

Umutları tükenmeye başlayan baba, bu sefer Fatih'teki Vatan Hastanesi'nin kapısını çaldı. Malulen emekli olan Nurettin A.'ya, operasyon bedelinin 8 bin, tedavinin ise 4 bin 500 TL olduğu bildirildi. Toplam 12 bin 500 lirayı ödeyecek maddi durumu olmayan baba, oğlunu 500 Evler Şafak Hastanesi'ne götürdü. Buradaki doktorlar, "aradan geçen süre" nedeniyle parmağın dikilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Ancak kesik parmaktaki yaranın kapatılması için operasyon yapılabileceğini, bunun da bin TL'ye mal olacağını bildirdiler. Nurettin A.'nın kabul etmesi üzerine, D.A. hastaneye yatırıldı. Poşetin içindeki parmağıyle dört saat dolaşan, ancak dikecek hastane bulunamayan D. A.'ya psikolojik destek verilmeye başlandı. Küçük çocuk, "Tek hayalim iyi bir basketbolcu olmaktı ama artık imkansız" dedi.

İNCELEME BAŞLATILDI

D. A.'nın tedavi altında tutulduğu 500 Evler Şafak Hastanesi İdari Müdürü Engin Kaplan da, "Bize geldiklerinde tıbben geç kalınmıştı. Doğru yönlendirilseydi, daha iyi şeyler söyleyebilirdim" diye konuştu. Başhekim Dr. Nuri Karaöz de, "Ne yazık ki devlet bu tür ameliyatların sadece yüzde 15'ini karşılıyor. Hastaneler de bu tür ameliyatları parasız yapmaktan kaçınıyor. Ancak biz bu tip vakalar için 24 saat hazır ekip bekletiyoruz" dedi. Sağlık Bakanlığı olayla ilgili inceleme başlattı. Herhangi bir "ihmal" saptanırsa, adı geçen tüm hastanelere cezai uygulama yapılacağı öğrenildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89