• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 9 °C

Açıklama yoksa bayrak da yok!

Açıklama yoksa bayrak da yok!
Afyon’daki patlamada oğlunu kaybeden baba “İhmal ise hakkım helal değil” diyerek evine bayrak asmadı. Org. Necdet Özel ise beklenen açıklamayı yapmadı: Konuşmak istemiyorum.

Afyon’daki facianın ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları olay yerinde incelemelerde bulundu. Patlamanın meydana geldiği mühimmat deposunun bulunduğu Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda yaklaşık 1.5 saat kalan Özel, gazetecilerin olayla ilgili sorularına sert bir ses tonuyla “Konuşmayacağım, her şey ortada” diyerek yanıt verdi.

Özel ve beraberindeki komutanlar Afyonkarahisar Valiliği’nin ardından Devlet Hastanesi’ndeki yaralı askerleri ziyaret ettikten sonra kentten ayrıldı.

NTV ’ye konuşan Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Necdet Özel’in olayla ilgili atılan gazete manşetlerine kızdığını söyledi.

“Yetkililere hakkımı helal etmiyorum”

Facianın üzerindeki sır perdesi aralanamazken çocuklarını kaybeden aileler tepkili. Olayda hayatını kaybeden Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Çatak Köyü’nden Mücahit Coşkun’un (26) babası Şeref Coşkun, facianın nedeninin açıklanmamasından dolayı evlerine Türk bayrağı asmayı reddetti. “Kaza mı yoksa ihmal mi” diye soran Coşkun, “Şehitlik mertebesi en şerefli mertebedir. Ancak bu yaşanan olayda ihmal varsa ve yetkililer bu olayın üzerine gitmezlerse, onlara hakkımı helal etmiyorum. Ahirette iki elim yakalarında olacak” dedi.

DNA tesbiti için kan örnekleri alınan Şeref Coşkun, kendilerine taziye ziyaretinde bulunan Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç’tan, facianın aydınlatılmasını istedi.

“İhmal şüphesi içimi kemiriyor”

Patlamada hayatını kaybeden Emrah Kartal’ın Zonguldak’ın merkeze bağlı Çukurören Köyü’ndeki babası Ercan Kartal da, oğlunun ölümüyle ilgili ihmal şüphesinin içini kemirdiğini söyledi. Kartal, oğluyla kısa süre önce telefonda görüştüğünü belirterek, “Komutanından şikayet ediyordu, keşke dikkate alsaydım” dedi.

Açıklama yapmadı, hediye aldı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Afyon’da patlamanın gerçekleştiği bölgedeki incelemelerinin ardından İl Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Valiliğin internet sitesinde verilen bilgiye göre, makam girişinde Valilik Şeref defterini imzalayan Özel, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaretinin anısına Genelkurmay Başkanlığı’nın bir plaketini takdim etti. Karşılıklı bilgi alış verişinin yapıldığı ziyarette Vali Balkanlıoğlu da, il hakkında bilgiler verdiği Özel’e ziyaretinin anısına Afyon mermerinden yapılmış bir satranç takımı, el dokuması bayat kilimi ve üzerinde Kurtuluş Savaşının simgelerinden olan Utku Anıtı figürünün bulunduğu plaket takdim etti. (Taraf)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89