• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

Abim iyileşecek mi?

Abim iyileşecek mi?
Emrah Baştürk, MNGIE hastalığıyla mücadele eden dünyadaki 200 hastadan biri. Sağlık Bakanlığı Emrah Baştürk’ün İngiltere’ye gitmesine izin vermedi.

Bakanlık dünyada 200 kişinin yakalandığı MNGIE ile mücadele eden Emrah Baştürk’ün İngiltere’ye gitmesine izin vermedi. Baştürk, kendi imkânıyla gitmek isteyince ise vize engeline takıldı. Kardeşi Dicle Baştürk ağabeyi için endişeli

Emrah Baştürk, MNGIE hastalığıyla mücadele eden dünyadaki 200 hastadan biri. Nörolojik ve gastroenterolojik olan bu hastalığın tedavisi henüz bulunamadı ama İngiltere’de araştırmalar sürüyor. Türkiye’de hastalığına çare bulamayan Baştürk, Londra’da ST George Üniversitesi’nde çalışmalar yapan ve olumlu sonuçlar alan Dr. Bridget E Bax’a ulaştı. Bridget E Bax de Baştürk’ü İngiltere’ye çağırdı. Tedavi gördüğü Çapa Tıp Fakültesi’nden onay olan Baştürk’e, Ankara Numune Hastanesi Heyeti olumsuz cevap verdi. Gerekçe ise ilacın henüz çalışma aşamasında olması.

VİZE ENGELİNE TAKILDI

Emrah Baştürk bu cevap üzerine kendi imkanlarıyla tedavi olmaya karar verdi ve vize için başvurdu. Ancak bu kez de vize engeline takıldı. Önce İngiltere Konsolosluğu’na başvurdu. İki hafta sonra gelen cevap yazısında hesabındaki parayı “sterlin” yerine “TL” olarak yazan Konsolosluk, “paranız yetersiz” diye geri çevirdi Baştürk’ü. Ölümcül hastalıkla mücadelede her saatin önemli olduğunu dile getiren Emrah Baştürk, bir kez daha sesini Sağlık Bakanlığı’na duyurmaya çalışıyor.

27 KİLOYA DÜŞMÜŞ

Aynı hastalıktan muzdarip Ümit Açmaz şu an 27 kiloda. Emrah Baştürk hem Açmaz hem de kendisi için mücadele ediyor. Ailesi de bu uğurda elininden geleni yapıyor. Baştürk’ün kardeşi Dicle Baştürk, Taraf muhabiri. Bugüne dek pek çok haber kaleme alan Dicle Baştürk, 31 yaşındaki ağabeyinin başına gelenleri şöyle aktarıyor:

TANI KOYMAK ÇOK ZOR

“Ağabeyimde hastalık belirtileri 20’li yaşlarda başladı. Bu süre içerisinde ağabeyimde alkol ve sigara kullanmamasına rağmen karaciğerde siroz oluştu. Duyma kaybı yaşadı. Göz kapaklarında düşüklük oldu ve his kaybına uğradı. En son geçen sene yemek borusunun duvarlarında oluşan baskı nedeniyle iç kanama yaşadı. Önceleri hastanelerde tanı konulamadı. İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’ne gittik. Türkiye’de bu hastalığı bilen tek yer orası. Şikayetlerimizi dinlediler ve yapılan test sonucu MNGIE teşhisi konuldu. Bu bile bizim için çok önemliydi.”

İngiltere’de bir umut bulduk

BAŞTÜRK ailesi Londra’da ST George Üniversitesi’ne ulaştı. Burada çalışmalar yapan ve olumlu sonuçlar alan Dr. Bridget E Bax, Emrah Baştürk’ü İngiltere’ye çağırdı. Ancak Sağlık Bakanlığı’ndan izin çıkmadı. Hastalığın ölümcül olduğunu vurgulayan Dicle Baştürk, “Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun ivedilikle devreye girmesini talep ediyoruz. Bakan Müezzinoğlu’nun yurtdışındaki tedaviyle ilgili gerekli imkanları sağlamasını ve vize alabilmemiz için acilen bu duruma müdahale etmesini bekliyoruz” dedi. (Taraf)

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89