• BIST 9398.93
  • Altın 4141.505
  • Dolar 38.824
  • Euro 44.0693
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 17 °C

'ABD'nin dışarda tutulduğunu biliyoruz'

'ABD'nin dışarda tutulduğunu biliyoruz'
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, Türkiye, Rusya ve İran Dışişleri Bakanları'nın Suriye'de çözüm için Moskova'da gerçekleştirdiği üçlü görüşmeye ilişkin, "ABD'nin davet edilmeyerek dışarda tutulduğunu biliyoruz" dedi.

Türkiye, Rusya ve İran Dışişleri Bakanları'nın Suriye'de çözüm için Moskova'da gerçekleştirdiği üçlü görüşmeye ABD'den açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, "ABD'nin görüşmeye davet edilmeyerek dışarıda tutulduğunu biliyoruz. Ancak ABD, Suriye'de kenara atılmadı, hala Suriye'deki sürecin bir parçası" dedi.

Basın toplantısında konuşan Kirby, Moskova'daki toplantıdan bir yol haritası çıkıp çıkmadığını anlamak için çok erken olduğunu söyledi.

ABD'nin Ortadoğu'da hala etkin bir ülke olduğunu belirten Kirby, “ABD, Suriye'nin geleceğine dair çözüm arayışlarına devam edecek” dedi.

John Kirby, özellikle Türkiye'nin ABD'nin Suriye'deki rolüne ihtiyaç duyabileceğini ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89