• BIST 9520.22
  • Altın 4317.081
  • Dolar 39.4236
  • Euro 45.5912
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 16 °C

ABD’den Kızılderililere 3.4 milyar dolar tazminat

ABD’den Kızılderililere 3.4 milyar dolar tazminat
ABD, onüç yıl süren mahkemeden sonra ülkenin gerçek sahipleri olan kızılderili kabilelere 3.4 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.

Amerika Birleşik Devletleri, onüç yıl süren mahkemeden sonra ülkenin gerçek sahipleri olan kızılderili kabilelere 3.4 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Amerikan hükümetinin yaptığı açıklamaya göre 300.000 kızılderili tazminat alacak. ABD Adalet bakanı Eric Holder, devlet başkanı Obama'nın da desteklediği tazminat kararıyla, Amerikan devletini kızılderililerle barışa götüren yolun açıldığını, bunun tarihi bir karar olduğunu söyledi.

13 sene önce kızılderili kabile temsilcileri toplanarak Amerikan hükümetine karşı bir dava açtılar. Kabile temsilcileri hükümeti Kızılderililerin yaşadığı bölgelerden elde edilen milyarlarca dolarlık geliri bir fonda toplayıp yerlilere ödemek yerine başka amaçlarla kullanmakla suçladılar. Bu fon kızılderililere hizmet götürmek maksadıyla 1987 yılında kurulmuştıu.

Mahkeme 13 yıl sürdü ve davalarında kızılderili kabileleri haklı bularak Amerikan devletinin yerlilere 3.4 milyar dolar tazminat ödemesine karar verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89