• BIST 10616.09
  • Altın 4448.995
  • Dolar 40.4198
  • Euro 47.4285
  • İstanbul 26 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 17 °C

ABD’de savcılardan İran girişimi

ABD’de savcılardan İran girişimi
ABD hükümeti, İran ile ilişkili bir vakfın sahibi olduğu dört cami ile bir gökdelene el koyuyor.

ABD hükümeti, İran ile ilişkili bir vakfın sahibi olduğu dört cami ile bir gökdelene el koyuyor. Savcılar, Alavi Vakfı’na ait bina ve diğer malvarlıklarına hükümet tarafından el konması için mahkemeye başvurdu.

Vakfın bir paravan şirket aracılığıyla İran devlet bankası Melli’ye milyonlarca dolar aktardığı öne sürülüyor. Melli Bankası’nı İran’ın nükleer programını desteklemekle suçlayan Amerikan Maliye Bakanlığı, Amerikan vatandaşlarının bankayla iş yapmasını yasaklamıştı.
Savcılar, vakfın New York, Maryland, Texas ve California’daki camileri, Virgina’ daki arazisi ve New York’taki 36 katlı binası dahil tüm malvarlığına el konulmasını istiyor. Amerika’da ibadet yerlerine federal hükümet tarafından el konulması ender rastlanan bir durum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89