• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

ABD'de kongre üyesine silahlı saldırı

ABD'de kongre üyesine silahlı saldırı
ABD Temsilciler Meclisi Arizona Milletvekili Gabrielle Giffords'ın uğradığı silahlı saldırıda yaralandığı bildirildi.

ABD Temsilciler Meclisi Arizona Milletvekili Gabrielle Giffords'ın uğradığı silahlı saldırıda yaralandığı bildirildi. İlk yapılan açıklamada Giffords'un başından vurularak öldürüldüğünü belirtilmişti. 

ABD'nin Arizona eyaletinin Tucson kentinde düzenlenen halka açık bir etkinlik sırasında başından vurularak ağır yaralı şekilde ameliyata alınan Amerikalı Kongre üyesi Gabrielle Giffords'ın ameliyatının sona erdiği ve durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Tucson'daki Üniversite Hastanesinde Giffords'ı ameliyat eden doktor Peter Rhee, düzenlediği basın toplantısında, Giffords'ın iyileşeceğine dair "çok iyimser" olduğunu söyledi.

Giffords'un başına bir kurşun isabet ettiğini kaydeden Rhee, "Durumu ciddi. Ameliyatı sona erdi. Giffords'un iyileşmesi konusunda çok iyimserim. Komutlara yanıt veriyor" dedi.

Rhee, hastaneye kaldırılanlar arasında bir çocuğun hayatını kaybettiğini, 9 yaralının ise tedavisinin sürdüğünü belirtti.

Bu arada, CNN televizyonu, polis yetkililerine dayanarak, olayda 6 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin ise yaralandığı bilgisine yer verdi. AP ajansı ise yaralı sayısının "en az 10" olduğunu duyurdu.

Olayda hayatını kaybedenler arasında Giffords'ın bir yardımcısı ve bir federal yargıcın da olduğu yönünde haberler geliyor. Amerikan AP ajansı, Arizona polisine dayanarak, olayda hayatını kaybeden federal yargıcın John Roll olduğunu kaydetti. Giffords'ın sözcüsü C.J. Karamargin, olayda Giffords'ın ekibinden yaralananlar olduğunu belirtirken, AP ajansı, Kongre yetkililerine dayanarak, Giffords'un bir yardımcısının hayatını kaybettiği haberine yer verdi.

Öte yandan AP ajansı, olayla ilgili soruşturmaya yakın isimlere dayanarak, ateş açan kişinin kimliğinin Jared Laughner olduğunu bildirdi. Saldırganın 22 yaşında olduğu ve olayda tabanca kullanıldığı belirtiliyor.

Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner da yaptığı açıklamada, olaydan duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Boehner, Temsilciler Meclisinin bir üyesine yapılmış saldırının, bütün üyelere yapılmış saldırı olduğunu belirtti.

SAAT: 22:46 AMERİKALI KONGRE ÜYESİ GIFFORDS, BAŞINDAN VURULDU

ABD'nin Arizona eyaletinde başından vurulan Amerikanı Kongre üyesi Gabrielle Giffords'ın durumuyla ilgili çelişkiler bulunuyor.

Giffords'un, Arizona'nın Tucson kentindeki bir markette katıldığı halka açık bir etkinlik sırasında, gelişigüzel ateş açan kimliği belirsiz bir saldırgan tarafından vurulması sonucunda ölüp ölmediğiyle ilgili Amerikan basınında çelişkili bilgiler yer alıyor.

Giffords'un öldüğünü ilk duyuran Reuters haber ajansı, son olarak Giffords'un, olayın ardından helikopterle hastaneye götürülerek ameliyata alındığını ve halen hayatta olduğunu duyurdu. Tuscon kentindeki Üniversite hastanesinin sözcüsü Darci Slaten, "Giffords, hayatta ama şu an ameliyatta" dedi. Olayda Giffords'un yanısıra başka yaralananlar da olduğu belirtilirken, yaralılara ilişkin Amerikan medyasında farklı rakamlar yer alıyor.

Giffords'un durumu ve ameliyat hakkında henüz daha ayrıntılı bilgi bulunmuyor.

Giffords'un öldüğü flaşını geçen CNN televizyonu da daha sonra ölüp ölmediğinin henüz teyit edilemediğini duyurdu.

Saldırganın hemen yakalanarak gözaltına alındığı ifade edilirken FBI ve yerel polisin olayla ilgili incelemeleri sürüyor.

OBAMA: MİLLETVEKİLİ GIFFORDS AĞIR YARALANDI

ABD Başkanı Barack Obama, Arizona eyaletinin Tucson kentinde meydana gelen ateş açma olayında hayatını kaybedenler olduğunu, Temsilciler Meclisi Demokrat Parti Milletvekili Gabrielle Giffords'ın da ''ağır yaralandığını'' açıkladı.

Obama, yaptığı yazılı açıklamada, olayı ''tarif edilemez bir trajedi'' olarak niteleyerek, ''Olayla ilgili bilgiler edinmeye devam ederken, bazılarının hayatını kaybettiğini, milletvekili Giffords'ın da ağır yaralandığını biliyoruz'' ifadesini kullandı.

Olayla ilgili tüm cevaplara henüz sahip olmadıklarını kaydeden Obama, ''Şunu biliyoruz ki, böylesine anlamsız ve korkunç bir şiddet eyleminin özgür bir toplumda yeri yoktur. Tüm Amerikalılardan, bana ve eşim Michelle'e, Milletvekili Giffords, olayın kurbanları ve ailelerine yönelik dualarımızda bize katılmalarını istiyorum'' değerlendirmesinde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89