• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 5 °C

ABD Türkiye'yi masaya yatırdı

ABD Türkiye'yi masaya yatırdı
ABD Dışişleri Bakanlığı'nda, Türkiye politikasının masaya yatırıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantının içeriğine dair somut bir bilgi verilmedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda, Türkiye politikasının masaya yatırıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantının içeriğine dair somut bir bilgi verilmedi, "sadece rutin bir toplantı" ifadesi ile değerlendirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığında Türkiye siyasetinin masaya yatırıldığı üst düzey katılımlı bir toplantı düzenlendi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın başkanlık ettiği toplantıya, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jack Lew, bakanlığın siyaset planlama direktörü Anne-Marie Slaughter, Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu müsteşar yardımcısı Philip Gordon ile diğer yetkililer katıldı.

SADECE KURUM İÇİ BİR TOPLANTI

Bakanlık sözcüsü Mark Toner, günlük basın brifinginde konuyla ilgili sorular üzerine, toplantının "kurum içi bir toplantı" olduğuna işaret etti.

İÇERİĞE DAİR SOMUT BİLGİ VERMEDİ

ABD'nin dış politikası açısından büyük önem taşıyan belirli konularda bakanlık içinde her zaman toplantılar yaptıklarını, Türkiye hakkındaki toplantının da bunlardan birini oluşturduğunu ifade eden Toner, "Toplantı, düzenlemekte olduğumuz çok sayıda politika toplantısından biri, Türkiye üzerine bir kerelik yapılan bir toplantı değil" diye konuştu.

Kendisine yöneltilen ısrarlı sorulara karşın, toplantının tam katılımcıları ve içeriğine dair somut bir bilgi vermeyen Toner, "Toplantıda İran konusu gündeme geldi mi?" sorusunu, "Bunu kestiremem. Türkiye ile ilişkilerimizde önemli konuların neler olduğunu biliyorsunuz" diye yanıtladı.

'DOĞRU YÖNDE Mİ İLERLİYORUZ?'

ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili de, önemli konular, bölgeler ve ülkeler hakkında bu tür toplantılar yaptıklarına işaret ederek, Türkiye'nin de bunlar arasında yer aldığına dikkati çekti.

Toplantının bakanlığın siyaset planlama dairesi tarafından gündeme konulduğunu ifade eden Yetkili, "Toplantının nihai amacı, düşünce kuruluşlarındaki toplantılar tarzında ve serbest bir biçimde, 'Doğru yönde mi ilerliyoruz? Ele alabileceğimiz başka alanlar var mı?" gibi soruların değerlendirilmesi. Bunlar, 'neredeyiz, nereye gitmeye ihtiyacımız var?' sorularının analizinin yapılmasına çalışılan, politikamızın ne olduğuna bakılan olumlu toplantılar" diye konuştu.

POLİTİKA DEĞİŞİKLİĞİ YOK

Bakanlık yetkilisi, "Toplantının, bir tür politika değişikliğinin işareti mi olduğu" sorusuna, "hayır" yanıtını verdi.

Türkiye ile ilgili toplantıya, bakanlık tarafından her sabah açıklanan, Clinton ve bakanlığın üst düzey yetkililerinin günlük programında da yer verildi. Yetkili, bu durumla alakalı olarak, "toplantı, bakanlık içinde her zaman yapılan toplantılardan birisiyse, neden önceden duyurusunun yapıldığı" sorusunu, "Günlük ve haftalık faaliyetlerimize ilişkin, mümkün olduğu kadar şeffaf olmaya çalışılıyor, kötü bir şey yok, bunun ötesinde bir şey değil" şeklinde yanıtladı.

"PKK, ORTAK DÜŞMANIMIZ"

Öte yandan, Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, günlük basın brifinginde, terör örgütü PKK ile ilgili bir soru üzerine, PKK ile mücadelede Türkiye, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim ve Irak hükümetiyle birlikte çalıştıklarına işaret ederek, PKK'nın, ortak düşmanları olduğunu kaydetti. Toner, "gerilimlerin yatıştırılması için neler yapıyorsunuz?" sorusu üzerine, "İşbirliği yapıyoruz, birbirimizle konuşuyor, iletişim kuruyoruz ve bu, gerilimlerin yatıştırılmasına yardım ediyor" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89