• BIST 9562.34
  • Altın 4275.708
  • Dolar 39.3214
  • Euro 45.6819
  • İstanbul 28 °C
  • Diyarbakır 37 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 35 °C
  • Berlin 22 °C

ABD suriye muhalefetini resmen tanıdı

ABD suriye muhalefetini resmen tanıdı
ABD Başkanı Barack Obama, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu’nu (SMDK) Suriye halkının meşru temsilcisi olarak tanıdıklarını açıkladı.

Geçtiğimiz ay Katar’ın başkenti Doha’da bir araya gelen Suriyeli muhalif gruplar, rejime karşı mücadelede yeni bir yapılanmaya gitmişti. Amerikan medyasına bir mülakat veren Obama, ‘Suriye muhalefetini tek şemsiye altında toplayan bu yeni yapılanmanın yeterince kapsayıcı olduğunu’ söyledi. ‘Tanınmanın koalisyon tarafına sorumluluklar yüklediğinin’ altının çizen Başkan Obama, Beşar Esad yönetimine karşı savaşanlar arasında bazı radikal gruplar olduğu uyarısında bulundu. Washington yönetiminden önce Türkiye, İngiltere, Fransa ve körfez ülkeleri de SMDK’yı Suriye halkının temsilci kabul etmişti.



Obama’nın açıklaması, Fas’ın başkenti Marakeş‘te bugün başlayacak olan ‘Suriye Halkının Dostları Konferansı’ öncesine denk geldi. Tunus, İstanbul ve Paris’in ardında dördüncü kez toplanan konferansta, Suriye muhalefetinin Esad sonrası dönemde geçiş sürecine liderlik edecek hükümet başbakanını belirlemesi bekleniyor.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • derya13 Aralık 2012 Perşembe 16:57ABD surece dahil olunca

      ABD sürece aktif dahil olunca sürec dahada hızlanacak. Rusya ve Çinin ekonomik çıkarları zarar görmeyecek şekilde bir konsensüs oluşursa Beşarın günleri sayılı kalır. Ve ardından ayakta bunca süre nasıl kaldığına dair kirli ilişkileri gün yüzüne çıkar.

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89