• BIST 9486.56
  • Altın 4175.093
  • Dolar 39.1971
  • Euro 44.6439
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 32 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 29 °C
  • Berlin 18 °C

ABD: Rakka için Türkiye ile görüşmemiz devam ediyor

ABD: Rakka için Türkiye ile görüşmemiz devam ediyor
ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, ABD liderliğindeki koalisyon güçleri ile Türkiye arasında geçen Rakka Operasyonu’na dair görüşmelerin verimli geçtiğini söyledi.

Brett McGurk, geçtiğimiz hafta geldiği Ankara’da Türkiye’den yetkililerle bir dizi görüşme gerçekleştirmişti. Yaptığı görüşmelerin verimli geçtiğini ifade eden McGurk, “Rakka’yı geri almak ve kontrol altında tutmak adına yakın zamanda düzenlenecek operasyon için Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ortaklarımızla görüşmeler devam ediyor” dedi.

ABD Ordusu’nun Bağdat'taki sözcüsü Albay John Dorrian, geçen hafta yaptığı açıklamada, bölgede gerginliğin azaltılması için Türkiye, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve diğer koalisyon unsurları arasındaki görüşmelere hız verdiklerini belirtmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89