• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 15 °C

9 ilde 'KCK' baskını: 130'e yakın gözaltı

9 ilde 'KCK' baskını: 130'e yakın gözaltı
İstanbul, İzmir, Van, Diyarbakır, Muş ve Antep'te çok sayıda eve baskın düzenlendi. Toplam 9 ilde yapılan operasyonlarda 130'e yakın gözaltı olduğu bildirildi.

Ankara'da KESK, SES, ve Tüm Bel-Sen genel merkezleri ile İstanbul, İzmir, Van, Diyarbakır, Muş ve Antep'te çok sayıda eve baskın düzenlendi. Toplam 9 ilde yapılan operasyonlarda 130'e yakın gözaltı olduğu bildirildi.

İstanbul'da "KCK" adı altında çok sayıda eve düzenlenen baskınlarda en az 10 kişinin gözaltına alındığını belirtildi.

Ankara'da ise, KESK, SES ve Tüm Bel-Sen genel merkezlerinde aramalar devam ederken, KESK MYK üyesi ve Kadın Sekreteri Canan Çalağan evinde yapılan arama sonrasında gözaltına alındı.

İstanbul'da Bakırköy, Güngören, Şirinevler, Beyoğlu ile çok sayıda ilçede KCK operasyonları gerçekleştirildi. Güngören'de Cihan Can, Şirinevler'de Müjde Aslan, Avcılar'da ise Haşim Timurtaş'ın yapılan ev baskınlarında gözaltına alındığı öğrenilirken, gözaltına alınanların sayısının 10'u aştığı belirtildi.

Bakırköy'de ise, BDP ilçe yöneticisi Filiz Yılmaz ile Sevgi Kılıç ve Murat isimli kişilerin evinde arama yapıldığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar Adli Tıp Kurumu'na getirilerek sağlık kontrolünden geçirilirken, operasyona özel harekat polislerinin de katıldığı öğrenildi.

KESK KADIN SEKRETERİ ÇALAĞAN GÖZALTINDA

Ankara'da da, "KCK" adı altında baskın düzenlenen KESK, SES ve Tüm Bel-Sen genel merkezlerinde aramalar devam ediyor. Birçok ismin gözaltına alınacağı bilgisine ulaşılırken, KESK MYK üyesi ve Kadın Sekreteri Canan Çalağan ise, sabah saatlerinde evine yapılan baskının ardından gözaltına alındı. KESK'in baskınlara karşı, birçok ilde saat 12.30'da kitlesel basın açıklamaları yapacağı kaydedildi. KESK Genel Merkezi, 13 Ocak günü de basılmış ve KESK uzmanı İsmet Arslan gözaltına alınmıştı.

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, konfederasyonda yapılan baskının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne yönelik açıkladıkları eylem planı ile ilgili olduğunu söyledi. Tombul, baskınlarda 6 kadın sekreterin gözaltına alındığını belirtti.

İZMİR'DE 10 GÖZALTI

Eş zamanlı operasyonların yapıldığı İzmir'de de sabah erken saatlerde çok sayıda eve baskın düzenlendi. İlk gelen bilgilere göre kentte 10 kişi gözaltına alındı.

VAN BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINDA

Van Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, bu sabah saatlerinde Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan'ın evine baskın düzenledi. Evde yapılan aramanın ardından Orhan gözaltına alındı. Orhan, Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, gözaltı gerekçesi konusunda bilgi alınamadı.

ERENTEPE BELEDİYE BAŞKANI EVİNE BASKIN

Muş'un Bulanık İlçesine bağlı Erentepe (Liz) Beldesinde, Belediye Başkanı Mehmet Yaşık'ın evine sabah saatlerinde çok sayıda polis ve jandarma tarafından baskın düzenlendi. Baskın sonrası evde başlayan arama sürerken, baskının gerekçesi konusunda bilgi alınamadı.

DİYARBAKIR'DA DİHA MUHABİRİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır'da da Dicle Haber Ajansı (DİHA) Diyarbakır Muhabiri İsmet Mikailoğulları'nın Yenişehir Sanayi Mahallesi'ndeki evine sabah erken saatlerde polis tarafından baskın düzenlendi. Çok sayıda polis tarafından düzenlenen baskının ardından evi didik didik arayan polisler, Mikailoğulları'nı gözaltına aldı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Mikailoğulları Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (anf)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89