• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 6 °C

7 ilde ev baskınları: Çok sayıda kişi gözaltına alındı

7 ilde ev baskınları: Çok sayıda kişi gözaltına alındı
Ankara, Antep, Urfa, Diyarbakır, Batman, Ağrı ve Adıyaman'da yapılan ev basınlarında DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Tunç, eski HDP vekili, HDP yöneticileri, İHD ve sendika yöneticilerinin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Ankara

MA'nın haberine göre Ankara’da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında HDP, İHD, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) yönetici ve üyelerinin aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçesi öğrenilmeyen operasyonda Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'ye götürüldüğü öğrenildi. Gözaltına alınanların isimleri şöyle: İHD Ankara Şube Eş Başkanı Fatin Kanat, SES yöneticileri Fikret Çalağan ve Belkıs Yurtsever, HDP PM üyesi Bereket Kar, HDP üyesi Mazhar Yerlikaya, Şehriban Başak, Ethem Özgan, Sabahattin Karlı, Kemal Akalın, Ziya Cebeci.

Adıyaman

HDP önceki dönem Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım'ın evine baskın düzenlendi. Evde arama yapan polis, Yıldırım’ı gözaltına aldı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Yıldırım, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Hacı Yusuf Topaloğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Topaloğlu'nun, evde kalan aile fertlerinin tamamının yere yatırılarak, kafasına silah dayandığı belirtildi. Evi dağıtarak yapılan aramalar ardından gözaltına alınan Topaloğlu, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Urfa

Urfa'nın Viranşehir ilçesi Şırnak Mahallesi’nde yapılan ev baskınlarında ise İrfan Erdem gözaltına alındı. Sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla hakkında soruşturma açıldığı öğrenilen Erdem, Urfa İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Diyarbakır ve Batman

Diyarbakır ve Batman’da da bu sabah saatlerinde polislerce birçok eve baskın düzenlendi. Koç başıyla evlerin kapısını kıran polis, evlerde arama yaparak eşyaları dağıttı. Baskında, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Tunç ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kayapınar Belediyesi Meclis Üyesi Songül Dağ Kapancı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Eğitim Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Eş Başkanı Hatice Efe ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bağlar ilçe yöneticisi Tahir Gül, evlerine düzenlenen baskın sonucu gözaltına alındı.

Batman

Batman merkez ve ilçelerinde bu sabah yapılan ev baskınlarında en az 25 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında HDP'nin 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olan Şükrü Baytar'ın yanı sıra Barış Annesi Nurhan Seçkin ve TJA aktivistleri ile DTK delegeleri de bulunuyor. 

Kentte genel bir operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan bazılarının isimleri şöyle: Mahfuz Akgül, Elif Koyuncu, Şükrü Baytar, Adil Erin, Mehmet Salih Turmuş, Mustafa Erol, Seyithan Tatar, Nurhan Seçkin, Murat Tekin, Fatma Kapalıgöz, Yaşar Kırca, İlyas Tiryaki, Halime Çetinkaya, Ezel Aydın, Derya Arslan, Seyfettin Demirkılıç, Cengiz Fırat, Güler Turhan, Zozan Adlı ve Rozerin Koyuncu.

Batman'ın Gercüş ilçesinde ise Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Gercüş temsilcilerinden Mehmet Yıldırım, bu sabah evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. Evin kapısının kırıldığı baskında, dijital materyallerin el konulduğu belirtildi. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Yıldırım, Batman Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü kaydedildi.

Ağrı

Ağrı merkez ve Doğubayazıt ilçesinde sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) il yöneticisi Kazım Aslan, HDP Doğubayazıt ilçe yöneticileri Faruk Sevkan ve Okan Sekirden gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçesi öğrenilmezken, 3 siyasetçiden Aslan Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü'ne ve Sekan ve Sekirden Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Tarım Orkam-Sen Ağrı Şubesi Başkanı Hanifi Demir de Ağrı'da gözaltına alındı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89