• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 12 °C

6 aydır çocuklarından haber bekliyorlar

6 aydır çocuklarından haber bekliyorlar
Kayseri'de 21 Eylülde Ramazan Bayramı'nın ikinci günü kaybolan çocuklardan 6 aydan bu yana haber alamayan aileler, umutlu bekleyişlerini sürdürüyor.

Kaybolan çocuklardan 9 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin ile 6 yaşındaki kız kardeşi Dilruba Tekin'in annesi Leyla Tekin, geçen 6 ay içerisinde çok acı çektiklerini, umutlarını koruduklarını ancak iki çocuğundan bir haber alamadıkları için gözyaşlarının kurumadığını anlattı.

Polis ekiplerinin arama çalışmalardan bir sonuç alınamadığını, Meclis'te kurulan kayıp çocuklarla ilgili komisyonun kendilerinin son umudu olduğunu kaydeden Tekin şunları söyledi: "İki çocuğumdan 6 aydan beri ayrıyım. Bu acıyı ancak çocukları kaybolan anneler bilir. Mecliste kayıp çocuklarla ilgili kurulan komisyonun bizimle de görüşeceği söylendi. Umudumuz kayıp çocuklar komisyonunda. Komisyon bu konuda her türlü bilgiye, tanığa ulaşabilir. Her gece rüyamda gördüğüm çocuklarımı ne olur bulun."

Leyla Tekin, çocukların kaldığı odadaki eşyalarını, 6 aydan beri yatağın üzerine koyarak beklediğini de belirterek "Dilruba ile Ahmet gelecek, önlüklerini giyip okullarına gidecek diye bekliyorum. Onların elbiselerini yataklarını üzerinde bekliyor" diye gözyaşı döktü.

Kaybolan çocukların en büyüğü olan 11 yaşındaki Türkan Ay' ın annesi Özlem Ay da kızının bulunması istedi.

Kızı Türkan'ı her gece rüyasında gördüğünü belirten Özlem Ay "Meclis'teki komisyonun bir an önce çalışmalara başlamasını bekliyoruz. Kızım burnumda tütüyor. Geçen 6 ay bizim için çok zor oldu. Geçen 6 ay, bizim iç in 6 yıl gibi oldu. Bu çocuklar artık devletin çocukları. Devletimiz bu çocukları bulsun. Görevliler kendi çocuklarını arar gibi bu çocukları arasın" dedi.

Ablasının bulunmasını isteyen 7 yaşındaki İkbal Ay da "polis amcalar, ablamı bulup bana getirin" diye konuştu.

Baba İbrahim Ay ise "Polis çok gayret gösteriyor ama bir ip ucu bulunamıyor. Bu çocuklar buhar olup uçmadıysa mutlaka bulunur" diye konuştu.

Anneanne Huriye Kanat ise "Torunum Türkan'ı kaçıranlara sesleniyorum. Çocukları bir kenara gizlice bırakın. Kimseden şikayetçi olmayacağız. Birazcık vicdanınız varsa anne kuzularını bizden ayırmayın" diyerek duygularını dile getirdi.

Kayseri'nin Talas ilçesinde 9 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin, 6 yaşındaki kız kardeşi Dilruba Tekin ile aynı mahalleden arkadaşları 11 yaşındaki Türkan Ay, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü olan 21 Eylül Pazar günü şeker toplamak için öğleden sonra evlerinden ayrılmış, ancak geri dönmemişti.

Polis ekipleri tarafından Talas ilçesinde ve Kayseri kent merkeziyle çevre ilçelerde, jandarma ekiplerince de açık arazilerde yapılan arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı. Emniyet Genel Müdürlüğünden görevlendirilerek Kayseri'ye gelen 7 kişilik özel ekibin çalışmasından da çocuklarla ilgili bir ipucu bulunamadı.

Kayseri ve Talas ilçesinde bin 450 polisin katılımıyla çocukların bulunabilmesi için 6 bin 600 kişiyle görüşme yapıldı, bin 50 şüpheli araç kontrol edildi, toplam bin 900 evde arama yapıldı. İlçedeki 150 park ve 180 umuma açık alan, 500 metruk alan ile 80 su kuyusunda arama yapıldı.

Çocukların bulunabilmesi için toplam 90 güvenlik kamerasının kayıtlarında yapılan teknik incelemeden de bir sonuç çıkmadı.

Toplum Destekli Polislik Şubesi'nde görevli polisler de Tekin ve Ay ailesine günlük ziyaretlerini sürdürüyor, onlara destek olmaya çalışıyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89