• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 5 °C

57 'aydın' kadın başörtüsüne özgürlük istedi

57 'aydın' kadın başörtüsüne özgürlük istedi
"Tüm Siyasi Partiler ve Kamuoyuna... Haksızlığa Son Verin: Erteleme Değil, Çözüm İstiyoruz!" başlığıyla 57 kadın başörtüsüne özgürlük verilmesi çağrısı yaptı.

Gazeteci, yazar, sanatçı, akademisyen ve siyasetçi 57 kadın başörtüsüne ayrımsız özgürlük verilmesi için çağrı yaptı. "Tüm Siyasi Partiler ve Kamuoyuna: Haksızlığa Son Verin: Erteleme Değil, Çözüm İstiyoruz!" başlığıyla başlatılan kampanya metni ve ilk imzacılar şöyle: 

Türkiye ’nin son 20 yılına damgasını vuran Müslüman-laik çatışması eksenine oturtulmuş siyasetin en büyük mağdurları hep kadınlar oldu. 

Ülkemizin en önemli meselelerinden birisi kadınların konumunun güçlendirilmesi ve toplumsal hayatın her alanına katılması iken başı örtülü ve başı açık kadınlar arasında ayrım yaratmaya yönelik söylem ve uygulamalar, en büyük zararı yine bu hattın her iki tarafındaki kadınlara verdi. 

Bizler, başı örtülü kadınlara yönelik eşitsizlik yaratan her türlü uygulamaya karşı çıkıyoruz. Başörtülü kadınların kamu hizmetlerinde görev alma, başta milletvekilliği olmak üzere merkezi ve yerel yönetimlere seçilme haklarının önündeki her türlü yasal ve yasal olmayan engelin ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz. Hizmet alan–hizmet veren ayrımı yapmıyoruz. Yapılmasını reddediyoruz. 

Emek piyasasında başörtülü kadınlara yönelik örtük ayrımcılığa son verilmesini istiyoruz. Bu tür eşitsizliklerin, esas meselemiz olan kadına karşı ayrımcılıkla mücadelenin önünde de bir engel olduğuna inanıyoruz. 

Bu nedenle, başta iktidar partisi olmak üzere, TBMM içindeki ve dışındaki tüm siyasi partileri başörtülü kadınların haklarından yararlanmalarını engelleyen yasal mevzuatın değiştirilmesi için acilen, ön koşulsuz harekete geçmeye çağırıyoruz. 

İMZA ATANLAR

Amberin Zaman, Ayça Damgacı, Ayça İnce, Ayşe Çavdar, Ayşegül Okan, Ayşegül Sönmez, Balçiçek İlter, Bediz Yılmaz, Beral Madra, Bircan Yorulmaz, Burçak Madran, Cansu Çamlıbel, Çiğdem Mater, Demet Şahende Dinler, Didem Danış, Didem Gençtürk, Doğa Kılcıoğlu, Duygu Akın, Ebru Çapa, Ekim Tan, Elif Bereketli, Elif Cemal, Evren Balta, Fatma Türe, Figen Yüksekdağ, Hale Akay, Hale Gönültaş, İnci Furni, Işın Eliçin, İştar Gözaydın, Jaklin Çelik, Mebuse Tekay, Necmiye Alpay, Neval Güven Türkeli, Nil Mutluer, Nilüfer Göle, Nurcan Akad, Oya Baydar, Perihan Özcan, Perrin Öğün, Pınar Öğünç, Rana Şenol, Raziye Kubat, Sebahat Tuncel, Sevda Alankuş, Sevgi Ortaç, Sevil Turan, Sevilay Demirci, Sibel Yardımcı, Şirin Payzın, Verda Özer, Yasemin İnceoğlu, Yeşim Burul, Zehra Gülbahar, Zehra Kafkaslı, Zeynep Gürcanlı, Zozan Özgökçe

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89