• BIST 9339.59
  • Altın 4296.715
  • Dolar 39.526
  • Euro 45.429
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 18 °C

500 bin paralı asker

500 bin paralı asker
Hakkari’deki saldırının ardından profesyonel ordu için düğmeye basan hükümet, 500 bin kişiye istihdam sağlamaya hazırlanıyor.

Akşam gazetesinde yer alan habere göre; hükümet, profesyonel ordu oluşturmak için adım atıyor.

Başmüzakereci Egemen Bağış, bu konuda hükümetin hazırlık içinde olduğunu ifade etti.

Bağış, ”Hükümetimiz 500 bin kişiyi işe almaya hazır. Profesyonel orduya geçince istihdam problemini bu yolla çözmek çok daha düşük maliyetli” dedi.

Öte yandan; Türkiye, PKK’ya dış desteğin kesilmesi konusunda da çalışmalarını sürdürüyor. Avrupa Birliği'nin anti terör koordinatörü önümüzdeki günlerde Türkiye'ye geliyor.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bulunan sınır birliğine yapılan saldırıda 11 asker hayatını kaybetmiş, askerlerin yeterli eğitime sahip olmadan sınıra gönderildiği yönünde eleştiriler gelmişti.

Tüm bu gelişmelerin ardından Genelkurmay Başkanlığı, sınırda profesyonel ordunun görev yapması yönünde karar alındığını açıklamıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89