• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

5 maç saha kapatma önerdi!

5 maç saha kapatma önerdi!
Bursaspor-Diyarbakırspor maçında yaşananlar gündeme oturdu. Rıdvan Dilmen'den ilginç açıklamalar..

Bursaspor-Diyarbakırspor maçında yaşanan olaylar gündeme bomba gibi düştü. Dilmen canlı yayında "Ben burada anlatsam kimse inanmaz" diye konuştu.

Rıdvan Dilmen Federasyona ve ilgili taraftara çağrıda bulunarak, "Cezai sistem getirilmezse kesinlikle Türkiye'nin her yerinde bu tür olaylar olacak" diyerek uyardı..

Eski futbolcu Rıdvan Dilmen Vanspor'da görev yaptığı dönemi ve Altay'ın başındayken Diyarbakırspor ile oynadıkları maçta yaşadıklarının bir kısmını anlattı.

Dilmen'in sert önlemler alınmasını istedi. Bu tür olaylarda itiraz yolu kapalı olmak üzere 5 maç saha kapatılmasını önerdi..

Rıdvan Dilmen NTV'de canlı yayınlanan "Yazı İşleri"ne konuk oldu.. Usta yorumcu, Bursaspor-Diyarbakır maçında yaşanan olaylarla ilgili görüşlerini dile getirdi.. İşte Dilmen'ın anlattıkları:

"KİM YAPARSA 5 MAÇ SAHA KAPATMA CEZASI"

Federasyon Başkanı iki kulüp başkanını çağırdı ama bu mesajlar bir şey getirmez. Göreceksiniz daha da çıkacak. Cezai uygulama yapılmazsa problem yaşanır. Uyananı uyandırdılar. 5-10 senedir kaybolmuştu.

Bugüne kadar ceza uygulanmadı hiç. Kulüpler Birliği'ne görev düşüyor. Sosyal hizmet yapmmılar. Aziz Yıldırım başkanlığındaki Kulüpler Birliği olağanüstü toplanacak ve Federasyon'a "böyle bir davranış olursa tahkim bile olmayacak itirazsız beş maç kapansın" diye dilekçe verecek..

Vanspor yıllarını anlattı

Ben bir yıl Van'da görev yaptım. Çok da mutluydum. İnsanlar acayip mutlu oluyordu. İki haftada bir oynuyorduk staddat. İnanın o günü günü getiremiyordu insanlar. Maç akşam oynuyorduk stad ful çekiyordu..

Şimdikinden çok daha ciddi bir terör vardı. Diyelimki Elazığ'a gideceksiniz öğleden sonra gidemiyordunuz. Son derece sporculara saygı gösteriyorlardı. Hiç bir problemsiz o seyahati yapıyorduk. Bir tek spor kafileleri gidebiliyordu.

Kaleşnikoflarla takım otobüsünü bastılar

Daha önce durdurmuşlar.. Benden önceki yıllarında Vanspor kafilesi karayolu ile giderken teröristler gelmişler, otobüse binmişler. Kaleşnikofla binmişler.. Oyuncular ve antrenör korkmuş.. Spor kafilesi olduğu için yola devam etmişler.

Diyarbakır Altay maçında Dilmen neler yaşadı?

Mirgün Cabas'ın 'tribün olayları bazı takımlar oraya gittiğinde de oluyor' şeklindeki sözleri üzerine Rıdvan Dilmen şunları söyledi:

Ben Altay'da yaşadım mesela. Altay'da antrenördüm. Ben burada anlatsam kimse inanmaz. Son haftaydı. acayip bir ortamdı. İyi ki de kazanmadık. Gol atıyorsunuz diye ödümüz kopuyordu. Tabi o birikimler de buraya getirdi, o da yanlış..

Çocuk öldü 'olsun' dediler

Fenerbahçe maçı filan reklamlar ya benim yaşadıklarım orada. Hatta o gün hiç unutmam Allah rahmet etsin Diyarbakırlı 12-13 yaşında bir çocuk tribünden düştü vefat etti. 'Olsun' dediler. Bu çok yanlış yani. O gün işte elektrikler kesildi, mazot kondu bu tür hikayeler vardır. Ben yaşadım bunları..

O günkü olay sportifti. Siyasi değildi. Tabii ki yanlış bunlar, futbol oynuyorsunuz sonuçta. Bursa'daki olay onun cevabı değil o tehlikeli..

Rahmetli Gaffar Okkanla ilgili bir anıyı anlatayım. Bir konuşması var, Diyarbakırspor ile ilgili. Altayla gittiğimiz zaman o konuşmanın kasetini tribünlere dinlettiler. Ciddi tahriktir sonuçta. Zaten acayip bir maç oynandı.

Bundan sonra eğer çok değil bu Cuma'ya kadar ceza açıklanmazsa kesinlikle ve kesinlikle Türkiye'nin her yerinde bu tür olaylar olacak. Diyarbakırsporlulara da günah. Futbolcular Minibüsle maça saklanarak geldiler. Sanki yolcuymuş gibi..

Altı yedi yıldır kaybolmuştu bu olay. Kürt açılımı ile ilgisi var. Provoke durum var. Diyarbakır iki hafta sonra nereye giderse tacize uğrar. Atılımı yapması gerekenlerden biri de halktır, Diyarbakırlıdır. Kulüp başkanlarına ve Federasyona görev düşüyor..

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89