• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 6 °C

367 Kanadoğlu yine devrede!

367 Kanadoğlu yine devrede!
CHP'den umduğunu bulamayan Yargıtay eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu "yine iş başa düştü" dedi ve kolları sıvadı...

Kanadoğlu'ndan CHP'lilere: "Şimdi gelecekteki halkın iktidarını ve partinizin iktidar olmasını bir tarafa bırakın ve bütün güçleri birleştirerek, bu Anayasa değişikliğinin 'evet' oyu almamasını sağlamaya çalışınız...

CHP Bahçelievler İlçe Örgütü tarafından Bahçelievler Şölen Düğün Salonu'nda düzenlenen "Referandum Aldatmacasına Hayır" konulu panele Yargıtay eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, CHPİstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile CHP Genel Sekreter Yardımcısı Gülsün Bilgehan Toker katıldı.

Panelde "Anayasa Değişikliği" ve "Yargı Bağımsızlığı" hakkında konuşan Kanadoğlu, referandumdan hayır oyu çıkmasını istediğini söyleyerek, "Gerçekten hiç düşünmediğimiz bir karar ile karşı karşıya kaldık ve 12 Eylül'de halk oylamasına, sandıklara gideceğiz.Anayasa Mahkemesikararlarına saygılı olmak lazım, doğrudur ama o kadar çok eleştirilecek, bu eleştirilerin altından nasıl kalkacaklarını merak etmek de bizim hakkımız. Dendi ki, haklı olarak biz iktidar olduğumuzda bu anayasayı değiştiririz tekrar. Bunu ben aylarca önce söyledim. BuAnayasa değişikliğieğer gerçekleşirse, ömrü bugünkü siyasi iktidarın ömrü ile doğru orantılıdır. Elbette ki, yeni bir siyasi iktidar, yani ciddi samimi bir halk iktidarı bu yapılan değişiklikleri herhalde ortadan kaldıracaktır. Ancak bu iktidara giden yol herşeyden önce halk oylamasında 'evet' çıkmamasına bağlıdır. Onun için şimdi gelecekteki halkın iktidarını ve partinizin iktidar olmasını bir tarafa bırakın ve bütün güçleri birleştirerek, bu Anayasa değişikliğinin 'evet' oyu almamasını sağlamaya çalışınız. Yani güçlerini birleştiriniz. Hangi partiden olursa olsun, bütün vatandaşların kendi güçlerini biraraya getirmesi kaçınılmaz bir olaydır. Çünkü eğer 'evet' diye çıkarsa, karşınıza çıkacak olan Anayasa Mahkemesi ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu örnekleri gördüğünüz gibi bir YÖK, bir RTÜK olacaktır. Eğer yargı bu şekilde yürütmenin talimatı altına girecekse orada artık ne kuvvetler ayrılığından bahsetmek mümkün olacaktır, ne de o yargı güvenilir bir karar verme durumundan hızla uzaklaşacaktır.12 EylülTürk milleti için büyük bir sınavdır. Bu büyük sınavdan yüzünün akı ile çıkabilmek için bütün partililerin bir güç birliği içinde çalışması gerekir" diye konuştu.

Kanadoğlu, ayrıca Anayasa Mahkemesi'nin kararını açıklama şeklinin de Anayasa'ya aykırı olduğunu dile getirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89