• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 13 °C

33 kurşun ve bir bomba

33 kurşun ve bir bomba
13 yaşındaki Oğuzcan, 33 köylüyü kurşuna dizdiren Mustafa Muğlalı’nın adını taşıyan kışla yakınındaki patlamada öldü. Vanlılar onu toprağa verirken, geçmişe de isyan etti.

Van’ın Özalp İlçesi’nde bulunan Mustafa Muğlalı Kışlası 2. Hudut Tabur Komutanlığı’nda önceki gün meydana gelen patlamada yaşamını yitiren ilkokul öğrencisi Oğuzcan Akyürek’in cenazesi toprağa verildi. Oğuzcan’ın cenazesi Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden (YYÜ) alınırken, ağabeyi Zafer Akyürek, “Abdullah Gül’e söyleyin çok güzel şeyler olacaktı” diyerek tepki gösterdi. Cenaze töreninde, “Muğlalı Kışlası kapatılsın” sloganları atıldı. Oğuzcan’ın öğrencisi olduğu 3 Nisan İlköğretim Okulu’nda da gözyaşı vardı. Sınıf arkadaşları Oğuzcan’ın sırasını çiçeklerle süsledi. 

15548

Beş bin kişi uğurladı

Patlamada yaralanan beş çocuktan Nurullah Erçiçek’in şuurunun açık olduğu ancak hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenilirken Seyfullah Erçiçek’in ise sağ ayağının bir ve üçüncü parmakları kesildi. Doğukan ve Yunus adlı çocukların ise sağlık durumları iyi. Öte yandan dün, Korgeneral Nazmi Altıntaş, YYÜ Tıp Fakültesi’ne gelerek çocukları ziyaret etti ve doktorlardan bilgi aldı. Mustafa Muğlalı Kışlası’nda yaşanan patlamada yaşamını yitiren Oğuzcan Akyürek’in cenazesi dün sabah saatlerinde YYÜ Tıp Fakültesi’nden alınarak 100 araçlık konvoyla Özalp ilçesine getirildi. Mustafa Muğlalı Kışlası önünden geçen cenaze aracını belediye binası önünde durduran kalabalık, tabutu omuzlarına alarak mezarlığa doğru sloganlarla yürüdü. Özalp esnafı da patlama nedeniyle kepenk açmadı. Yaklaşık 2 kilometre boyunca omuzlarda taşınan cenaze ilçe mezarlığına getirildi. Beş bin kişinin katıldığı cenaze töreninde sık sık “Muğlalı Kışlası kaldırılsın”, “Şehit Namırın” sloganları atıldı. Yürüyüşü havadan izleyen askerî helikopter kalabalık tarafından yuhalandı. 

Kışla kapatılsın

Akyürek’in cenazesi ilçe mezarlığında okunan dualar eşliğinde toprağa verildi. Cenazede konuşan BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş, Oğuzcan’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Mustafa Muğlalı’nın 33 kişiyi öldürdüğünü şimdi de bir çocuğun aynı kışlada yaşanan patlamada yaşamını yitirdiğini söyleyerek, kışlanın ilçeden kaldırılması gerektiğini söyledi. Cenazeye BDP Van Milletvekilleri Özdal Üçer ve Fatma Kurtulan ile Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz da katıldı. BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, “AKP zihniyetinin önce Kürt çocuklarını tutukladığını, şimdi ise öldürmeye başladığını” söyledi. Aileye başsağlığı dileğinde bulunan Kurtulan, çocuklara yönelik her türlü saldırının karşısında olacaklarını söyledi. 

Askerî ihmal var

Taraf ’a konuşan görgü tanığı Çetin Kallaç şunları söyledi: Çarşıdan geliyordum. Evin önüne geldiğimde patlama sesi duydum. Hemen yukarı çıktım. Çocuklar etrafa dağılmış şekilde yatıyorlardı. Kafamı kaldırdığımda bir askerin patika yoldan mevzisine doğru yürüdüğünü fark ettim. Hemen ambulansı aradım. Ambulans ilçe merkezinde olmasına rağmen 45 dakika sonra olay yerine geldi. Ambulans erken gelse belki de bu acı olay yaşanmazdı.

Aralarında Baro Başkanı Ayhan Çabuk’un da bulunduğu Van Barosu’na bağlı bir grup avukat Van’ın Özalp ilçesi Mustafa Muğlalı Kışlası’nın arkasındaki atış poligonunda basın açıklaması yaparak, patlamanın yaşandığı yere karanfil bıraktı. Basın açıklamasını okuyan Van Baro Başkanı Ayhan Çabuk, patlamada Oğuzcan Akyürek’in yaşamını yitirmesine sebep olan mühimmatın poligonun hemen bitişiğinde bulunmasının askerî yetkililerin ihmallerinin açık ifadesi olduğunu söyledi. (Taraf)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89