• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 9 °C

3 vekile 150 yıl hapis istemi

3 vekile 150 yıl hapis istemi
BDP milletvekilleri Leyla Zana ve Nursel Aydoğan ile Blok milletvekili Aysel Tuğluk hakkında, toplam 150 yıl hapis istemiyle 3 ayrı dava açıldı.

BDP milletvekilleri Leyla Zana ve Nursel Aydoğan ile Blok milletvekili Aysel Tuğluk hakkında, 12 Haziran seçimleri öncesinde yaptıkları konuşmalar nedeniyle toplam 150 yıl hapis istemiyle 3 ayrı dava açıldı.

BDP Milletvekili Nursel Aydoğan ile bağımsız milletvekilleri Leyla Zana ve Aysel Tuğluk hakkında, seçim öncesi katıldıkları toplantılarda, PKK  propagandası yaptıkları, örgüt adına suç işledikleri ve izinsiz gösterilere katıldıkları iddiasıyla, ayrı ayrı dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan üç ayrı iddianame, Özel Yetkili 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile ilgili hazırlanan iddianamede, sanığın 5 ayrı suça karıştığı belirtildi.

Zana'nın, ölü ele geçirilen PKK'lının cenaze törenlerine katıldığı, seçim çalışmaları yürüttüğü Bismil ve Hazro ilçelerine bağlı köylerde yaptığı konuşmalarda ise “Terör örgütünün propagandasını” yaptığı kaydedilen iddianamede, Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingdeki konuşmasında da suç unsuru tespit edildiği belirtildi.

İddianamede, sanık Leyla Zana hakkında 4 kez “terör örgütünün propagandasını yapmak”, 2 kez “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu”na muhalefet etmek ve 2 kez de”Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçlarından toplam 45 yıla kadar hapis cezası istendi.

BDP Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan hakkında hazırlanan iddianamede ise Aydoğan'ın katıldığı 4 ayrı etkinlikte, suç işlediği iddia edildi.

Aydoğan'ın 13-14 Mayıs 2011 tarihinde Uludere'deki çatışmada ölü ele geçirilen 12 PKK'li için Diyarbakır'da düzenlenen yürüyüşe katılarak, örgüt mensupları için saygı duruşunda bulunduğu bildirilen iddianamede, sanığın ayrıca Tunceli'nin Pülümür ilçesinde ölü ele geçirilen 7 örgüt üyesinden 4'ü için düzenlenen cenaze törenine de katıldığı kaydedildi.

Sanık Aydoğan'ın MEYA-Der'in 18 Mayıs 2011 günü 1982 yılında cezaevinde kendisini yakan 4 örgüt üyesi ile Uludere'de 12 PKK'lının ölü ele geçirildiği operasyonları protesto etmek amacıyla organize ettiği yürüyüşe katıldığı belirtilen iddianamede, sanığın ayrıca 20 Nisan 2011 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki çatışmada ölen örgüt mensubu için düzenlenen cenaze törenine katılarak, suç işlediği ileri sürüldü.

Sanık Aydoğan'ın da, 4 kez “Terör örgütünün propagandasını yapmak”, 4 kez “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu”na muhalefet etmek ve 4 kez de “Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçlarından toplam 72 yıla kadar hapsi talep edildi.

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk için hazırladığı iddianamede ise sanığın Hatay'ın Hassa ilçesinde 6 Nisan 2011 günü çıkan çatışmada ölü ele geçirilen örgüt üyesi için Ergani'de gerçekleştirilen cenaze törenine katıldığı belirtildi.

Sanık Tuğluk'un, 5 Mayıs 2011 günü düzenlediği toplantı ile 8 Mart 2011'de İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirilen Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde yaptığı konuşma ve 11 Eylül 2011'de bazı basın organlarında yer alan açıklamalarında suç unsuru tespit edildiğine yer verilen iddianamede, sanığın ayrıca PKK üyesi 4 kişi için Diyarbakır'da düzenlenen cenaze törenine de katıldığı ifade edildi.

Sanık Tuğluk için de 4 kez “Terör örgütünün propagandasını yapmak”, bir kez 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek ve bir kez de “Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçlarından 33 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Sanıkların yargılanmalarına önümüzdeki günlerde 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89