• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 6 °C

28 Şubat'ta 3. dalga...

28 Şubat'ta 3. dalga...
28 Şubat soruşturması kapsamında gerçekleştirilen 3 dalga operasyonunda başta Ankara va İstanbul olmak üzere bir çok noktada aramalar yapılıyor.

28 Şubat operasyonunda üçüncü dalga için düğmeye basıldı.

Saat 08.00'de başlayan operasyon muvazzaf ve emekli askerlere yönelik olarak yapılıyor. İstanbul, İzmir ve Ankara'nın bulunduğu 4 ilde aramalar var.

Operasyon kapsamında gözaltı sayısının 10'un üzerinde olduğu, sayının 15'i bulabileceği belirtiliyor.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında aralarında İstanbul, İzmir ve Ankara'nın bulunduğu 4 ilde emekli ve muvazzaf askerlerin evlerinde arama yapılıyor. Aralarında generallerin de olduğu 7 emekli asker hakkında gözaltı kararı olduğu ifade ediliyor. Gözaltına alınacak emekli askerler arasında bir orgeneral ve bir korgeneralin de bulunduğu iddia edilirken, sabah saatlerinde emekli Orgeneral Fevzi Türkeri'nin evinde arama yapıldığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında, saat 08.30'da İstanbul, Ankara, İzmir ve Kars'ta belirlenen adreslerde arama yapılmaya başlandı.

E. Org. Türkeri'nin evinde arama

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında emekli Orgeneral Fevzi Türkeri'nin evinde arama yapılıyor.

Emekli Korgeneral Türker

Bugün başlatınan 28 Şubat aramalarda OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Yıldırım Türker'in de evinde arama yapıldığı öğrenildi.

4 ilde arama yapılıyor

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında Ankara, İstanbul, İzmir ve Kars'ta emekli ve muvazzaf askerlerin evlerinde arama yapılıyor.

İstanbul'da 2 emekli albay gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında İstanbul'da 2 emekli albayın gözaltına alındığı öğrenildi.

Albay ve binbaşı adliyede savcılarla görüştü

Bu arada, sabah saatlerinde bir albay ve bir binbaşının da aralarında bulunduğu bazı subaylar, Ankara Adalet Sarayı'na gelerek, savcılık yetkilileriyle görüştü.

Özel yetkili Cumhuriyet Savcıları Kemal Çetin, Yıldırım Bayyurt ve Kubilay Taştan da beraberinde katiplerle resmi otomobillerle adliyeden ayrıldığı görüldü.

İLK İKİ DALGAYA DAİR AYRINTILAR

Soruşturma kapsamında ilk operasyonda aralarında eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduğu 31 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, Çevik Bir de dahil 18 kişi tutuklanmıştı.

İkinci operasyonda aralarında eski Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmış, Erol Özkasnak'ın da yer aldığı 8 kişi tutuklanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü soruşturmanın 3. dalgasında gözaltı kararı çıkarılan askerler şöyle:

Ankara: Emekli orgeneral Fevzi Türkeri, emekli korgeneral Yıldırım Türker, albay Lokman Ekici, albay Kemal Yakışkan ve albay İsmail Hakkı Önder

İstanbul: Emekli albay Mehmet Uyguner, albay Atila Kurtay, emekli yüzbaşı Tanju Sirmen ve emekli Eser Şahan

İzmir: Albay Mustafa Köseoğlu, albay Mehmet Hasimoğlu ve emekli albay Adem Demir

Kars: Emekli başçavuş Şeref Kavalalı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89