• BIST 9486.56
  • Altın 4175.093
  • Dolar 39.1971
  • Euro 44.6439
  • İstanbul 26 °C
  • Diyarbakır 32 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 32 °C
  • Berlin 21 °C

2013'ün ilk baskını: 15 öğrenci gözaltında!

2013'ün ilk baskını: 15 öğrenci gözaltında!
Kocaeli'nde üniversite öğrencilerinin evlerine yapılan polis baskının da en az 15 öğrenci gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde Kocaeli genelinde 20 adrese yönelik olarak düzenlenen baskınlarda en az 15 öğrenci gözaltına alındı. Kocaeli Üniversitesi'nde okuyan Kürt öğrencilerine yönelik operasyona gerekçe olarak, "KCK'ye bağlı DYG'ye üye olmak" iddiası gösterildi.

Öte yandan gözaltına alınanlardan 5'inin Öğrenci Kolektifleri'ne üye olduğu belirtildi. Polisler, öğrencilerin evlerinde yaptıkları aramalarda, yazar Mehmet Uzun ve İsmail Beşikçi'nin kitaplarının yanı sıra bilgisayar ve puşilere de el koydu.

42668

Yapılan baskınlarda aralarında Hakan B., Baran Ç., Kazım A., Mehdi A., Oktay Y. ve soyadı öğrenilemeyen Nizam isimli öğrencilerin de bulunduğu en az 15 öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan öğrenciler, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'ye götürüldü.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89